Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung introduceert de Advanced S Pen

Geschreven door
Geplaatst op14 november 2014, 9:59 CategorieAccessoires

Samsung heeft de Advanced S Pen aangekondigd: een S Pen die twee keer zo gevoelig is als de vorige moderne pen van Samsung. De pen werkt voorlopig alleen met de Samsung Galaxy Note 4 en de Samsung Galaxy Note Edge, maar waarschijnlijk straks ook met de Galaxy Note 5.

Samsung Advanced S Pen

Het Zuid-Koreaanse consumentenelektronicabedrijf Samsung is trots op z’n S Pen. We kennen de speciale pen nu al een tijdje en kunnen er onze phablets en diverse tablets van Samsung mee bedienen. Vlak voordat de Note 4 uitkwam, gooide Samsung een video online waarin het bedrijf liet zien hoe goed de vernieuwde S Pen is. Het zou nog wel eens de beste uitvinding geweest kunnen zijn sinds de originele pen, zo gaf de fabrikant aan. Maar, zoals we inmiddels weten van de techwereld, alles is voor verbetering vatbaar – dus ook de S Pen van Samsung.

Hoewel Samsung de S Pen in de afgelopen maanden al heeft voorzien van een paar updates, waardoor je er steeds meer en meer mee kon doen, weerhield dat het bedrijf er niet van alsnog met een nieuwe versie te komen. Gisteren heeft Samsung namelijk de Advanced S Pen gepresenteerd. En die naam liegt er niet om: de Advanced S Pen zou in alles beter zijn dan z’n voorganger als we Samsung mogen geloven. Zo is de pen twee keer zo gevoelig als de S Pen die Samsung leverde bij de Samsung Galaxy Note 4.

De Advanced S Pen herkent snelheid, rotatie en kantelingen en je kunt er beter mee editten. Daarnaast zou er geen verschil meer moeten bestaan tussen je handschrift op papier en je handschrift op z’n groot Galaxy Note-scherm. Samsung levert binnenkort nieuwe ontwikkelkits aan ontwikkelaars, zodat er ook apps uitkomen en geüpdatet kunnen worden die gebruikmaken van de Advanced S Pen. Verder maakte Samsung bekend dat de nieuwe S Pen werkt met de Samsung Galaxy Note 4 en Note Edge, en wij denken ook dat de Note 5 hem gaat ondersteunen.

 • Delen:
Samsung Galaxy Note 4
Android KitKat (4.4)

Reacties

 1. ibrahim
  14 november, 2014 om 15:46

  advanced s pen krijg je toch al mee met de note 4 ?

  • Martijn Chel
   14 november, 2014 om 16:19

   Voor zover ik weet niet. Deze pen is deze week aangekondigd.

 2. ibrahim
  14 november, 2014 om 16:56
 3. ibrahim
  14 november, 2014 om 16:57

  ze hebben de advanced s pen al in september op de IFA event aangekondigd

  • Martijn Chel
   14 november, 2014 om 18:00

   Misschien is de naamgeving verwarrend maar deze nieuwe pen is echt nu pas aangekondigd. Zie bron.

 4. gabe
  15 november, 2014 om 9:15

  verhaal klopt niet

  This article is actually wrong. The ‘advanced S Pen’ is the pen that comes with the Note 4. It’s not an additional one. The increased sensitivity it refers to is compared to the Note 3 S pen. Samsung has been advertising that one of the new features of the Note 4 is its inclusion of the ‘advanced S Pen’. It’s just their way of using marketing to distinguish the Note 4 pen from the previous model.

  • Martijn Chel
   15 november, 2014 om 10:43

   Ok, ik wil je geloven maar hoe komt TNW dan aan dit nieuws? Zij zijn geen slechte bron. En zelfs de zeer op Samsung gerichte Sammobile jongens nemen het over.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.