Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung kondigt videostreamingdienst Milk Video aan

Geschreven door
Geplaatst op20 november 2014, 9:31 CategorieAndroid

Samsung kondigt z’n eigen videostreamingdienst aan, die alleen beschikbaar is voor de vele phablets en smartphones van de fabrikant. Ook is de dienst momenteel alleen verkrijgbaar in de Verenigde Staten, maar daar kan in de toekomst nog verandering in komen.

Samsung Milk Video

Samsung heeft een nieuwe videodienst in Noord-Amerika gelanceerd, exclusief voor Samsung-phablets en smartphones: Milk Video, na navolging van Milk Music. Met Milk Video kunnen gebruikers gemakkelijk populaire content terugvinden en delen via social media. Ook komt er wat exclusieve content, van Red Bull, Funny or Die en VICE naar de dienst. Milk Video zal zich met name richten op korte video’s, zoals clips van populaire shows, die je kunt bekijken in een lijst met onderwerpen die je zelf wil volgen.

Het is niet nodig een account aan te maken voor de dienst, maar wil je een video via social media delen, dan moet je ingelogd zijn met je Facebook-account. Momenteel is de dienst dus exclusief voor phablets en smartphones van Samsung, en alleen weer voor de modellen die sinds 2012 op de markt zijn – dat betekent dus dat de Note 2 tot en met de Note 4, en misschien straks wel de Note 5, werken met de dienst. Later komt de dienst mogelijk ook naar andere apparaten, zoals televisies, wearables en misschien zelfs de virtual reality-headset.

Alles wijst erop dat Samsung Milk Video voorlopig in de experimentele fase wil houden. Zo heeft de dienst geen reclames en zet het dus geen geld om; dat betekent dat Samsung voor alle (exclusieve) content moet betalen, zonder dat de fabrikant er direct iets uithaalt. In de toekomst wil Samsung kijken hoe ze dat kunnen veranderen. Wanneer de dienst naar Nederland toe komt, is nog niet bekendgemaakt. De muziekdienst van Samsung, eerder dit jaar geïntroduceerd, is ook nog steeds niet verkrijgbaar in Nederland.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.