Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung trekt stekker uit chatdienst ChatOn

Geschreven door
Geplaatst op25 november 2014, 17:09 CategorieAndroid

Samsung heeft besloten de stekker uit de chatdienst ChatOn te trekken, omdat er ‘in de toekomst geen ruimte voor verbetering is’, aldus het Zuid-Koreaanse bedrijf. Momenteel is Samsung bezig met het ‘stroomlijnen van z’n producten’.

Samsung ChatOn

Samsung is nogal geschrokken door de tegenvallende verkoopresultaten van de smartphone-tak van het bedrijf, met name die van de Samsung Galaxy S5, en is momenteel bezig met het ‘stroomlijnen’ van z’n producten. Dat betekent in dit geval slecht nieuws voor de ChatOn-gebruikers onder ons: de dienst, die met elke Samsung smartphone- en phablet geleverd wordt, komt namelijk tot een eind, omdat er ‘geen ruimte voor verbetering meer is’. Samsung-vertegenwoordigers kondigen aan dat de service mondjesmaat weggevaagd wordt.

ChatOn volgt daarom een dienst als Samsung Video in de voetsporen, die eerder die jaar al hetzelfde lot onderging. Beide producten zijn er niet in geslaagd ook maar een klein beetje effect te hebben op de markt en konden het niet opnemen tegen grootmachten als Amazon, Google, WhatsApp en het Chinese WeChat. Terwijl ChatOn dus met allerlei Samsung Galaxy-toestellen en -apparaten geleverd werd en Samsung geloofde in het open karakter van de chatdienst, slaagde de berichten-app er nooit in echt omarmd te worden.

Onlangs kondigde Samsung aan het nog eens te willen proberen in zowel de video- als muziekstreamingdienst voor Samsung Galaxy-apparaten en presenteerde daarom Milk Video en Milk Music. Beide vormen van entertainment zijn nou eenmaal belangrijk voor een handzaam platform. Daarom kan Samsung eigenlijk ook niet zonder eigen berichtendienst, want ook dat is enorm belangrijk voor smartphones, phablets en tablets. Wat de volgende stap voor het Zuid-Koreaanse bedrijf wordt, is echter niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.