Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung werkt aan Note 5, krijgt 4K AMOLED-display’

Geschreven door
Geplaatst op6 november 2014, 12:07 CategorieAndroid

Naar verluidt werkt Samsung momenteel aan een nieuwe versie van de Galaxy Note. De Galaxy Note 5 zou een 4K AMOLED-display krijgen, en een groot scherm van 5.9-inch, met een pixeldichtheid van 700+ pixels per inch. Dat is nogal wat voor een phablet.

Samsung Galaxy Note 5

De Samsung Galaxy Note 4 is nog maar net uit, dus is het alweer tijd voor de geruchten over de volgende generatie Note-phablet. Het schijnt namelijk zo te zijn dat Samsung momenteel werkt aan de Samsung Galaxy Note 5 en dat het apparaat een 5.9-inch Ultra HD Super AMOLED-display met 700+ppi krijgt. De productie begint in augustus 2015, wat kan betekenen dat we eind volgend jaar, rond oktober, de volgende generatie phablet krijgen van het Zuid-Koreaanse merk.  Tenminste, als Samsung de productiecyclus letterlijk herhaalt.

Nu heeft Samsung al eens eerder aangegeven aan UHD AMOLED-schermen met een resolutie van 2160 x 3840 te werken; het bedrijf zou daar in 2015 mee op de markt verschijnen. En eerder dit jaar, in januari, bevestigde Samsung dat gegeven nog eens. De schermen zouden een pixeldichtheid van in elk geval 770 hebben. Nu is het wel zo dat de pixeldichtheid boven de 700 niet echt zichtbaar is voor je ogen, maar het zorgt er ongetwijfeld voor dat het beeld er strakker uitziet dan ooit en dat animaties veel vloeiender bewegen.

Afgelopen mei liet LG ook al even vallen te werken aan beeldschermen voor een smartphone of phablet met een pixeldichtheid van in elk geval 600, met als doel naar de 700 te gaan, dus het kon ook niet anders dan dat Samsung mee wil gaan met die ontwikkeling. Sharp heeft inmiddels laten weten in 2015 ook met 4K-display op de proppen te komen, voor phablets met een scherm van 5.5 tot en met 6 inch. Daarnaast wordt verwacht dat de Note 5 in elk geval een Snapdragon 810-processor aan boord krijgt. 2015 wordt een interessant jaar.

  • Delen:

Reacties

  1. Ingmar
    24 april, 2015 om 23:20

    Ongetwijfeld strakker beeld en vloeiendere animaties? Waar is dat op gebaseerd? Het beeld wordt naar mijn idee zeker niet strakker,aangezien de onafhankelijke pixels al nauwelijks te zien zijn bij een full hd scherm. Daarnaast zullen animaties door en 4k scherm ook niet vloeiender worden. In tegendeel lijkt mij zelfs. Er is 4x zoveel rekenkracht nodig om animaties in uhd resolutie vloeiend af te kunnen spelen. Maar goed. …

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.