Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Scherm iPhone 6 Plus snel vol krassen’

Geschreven door
Geplaatst op26 november 2014, 18:51 CategorieiPhone

Er komen meerdere klachten binnen bij Apple die allemaal om één ding gaan: het feit dat het scherm van de iPhone 6 Plus snel is beschadigd. Een thread binnen de Apple Support Communities bestaat inmiddels uit meer dan 600 reacties van iPhone 6-gebruikers.

iPhone 6 Plus

Hoewel de producten van Apple doorgaans hoog geprijsd zijn, betekent dat wel dat je een stevig product in huis hebt gehaald. Kwalitatief gezien zijn de toestellen en apparaten vaak stevig genoeg om voor lange tijd mee te gaan. Toch is er nu een groeiende groep mensen die klaagt over het feit dat het scherm van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus wel erg snel beschadigd en dat sommige mensen al sinds de eerste week moeten leven met een kras op het scherm. En er is niets zo irritant als een kras op je nieuwe phablet, tablet of smartphone.

Aanvankelijk zouden beide nieuwe iPhones worden voorzien van saffierglas. Saffier is het sterkste materiaal, na de diamant, op aarde, dus dan zou je verwachten dat het apparaat tegen een stootje kan. Maar de saffierleverancier van Apple is inmiddels failliet, dus moest er uitgeweken worden naar wat anders. Naar verluidt is Apples keuze gevallen op Ion-X-glas, wat op zijn beurt weer extra bescherming biedt ten opzichte van normaal glas. Maar andere geruchten spreken weer over het gebruik van Gorilla Glass 3, wat op zich ook niet verkeerd is.

Daarnaast heeft Apple nog wat designaanpassingen gedaan. Zo zou de iPhone 6 Plus eerst een gebogen scherm krijgen (ha!), maar dat is er uiteindelijk niet van gekomen. Ook zou er in de rand nog een extra bescherming voor het glas worden ingebouwd, maar ook die is niet terug te vinden in het model dat je nu mogelijk in je hand hebt. Mocht je ook een gekrast scherm hebben, dan kun je het beste naar de Apple-winkel gaan. Mogelijk kom je dan weer naar buiten met een gerepareerd scherm, maar Apple heeft daar officieel niets over gezegd.

Lees ook onze Apple iPhone 6 Plus review.

  • Delen:
Apple iPhone 6 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.