Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Skype voor Android biedt nu picture-in-picture aan op phablets

Geschreven door
Geplaatst op26 november 2014, 11:50 CategorieAndroid

Het is vanaf nu ook mogelijk om iets anders te doen terwijl je belt met Skype op je phablet, dankzij de picture-in-picture-modus. Skype rolt momenteel de update uit naar alle Android-phablets en -smartphones, dus de kans is groot dat je hem al hebt ontvangen.

Skype voor Android

Soms wil je tijdens het Skypen op het grote scherm van je phablet ondertussen even wat anders doen. Maar dat stond Skype niet echt toe, aangezien je dan het beeld van je gesprekspartner kwijtraakt, waardoor het begrip ‘videobellen’ een beetje wegvalt. Maar daar komt nu verandering in. Skype heeft namelijk Android-phablets en -smartphones voorzien van een versie update waarmee het mogelijk is gebruik te maken van picure-in-picture. Je gesprekspartner blijft dus altijd in beeld, terwijl je ondertussen andere dingen doet.

Deze functie is niet nieuw voor Skype-gebruikers op Android. Gebruik je de applicatie al jaren op Android, dan weet je dat picture-in-picture al een jaar verkrijgbaar is voor tablets. Het was altijd wel logisch dat alleen tablets deze functie hadden, vanwege het veel grotere scherm. Maar aangezien phablets ook minimaal een scherm van 5,5 inch hebben, en smartphones verder steeds groter worden, was dit het moment voor Skype om de update door te voeren. Ook gaat chatten veel sneller, zeker vanuit het notificatiecentrum.

Maar dat is niet alles dat geüpdatet is. Het is nu ook mogelijk foto’s uit te wisselen tussen iOS- en Android-gebruikers en je teksten te bewerken met basiselementen als dik drukken, cursiveren en doorstrepen. Of er ook wat gedaan is aan het feit dat de app een gigantisch gedeelte van je batterij leeg slurpt, is niet bekendgemaakt. Het staat in elk geval niet in de changelog, waar doorgaans alle updates vermeld staan. Mocht je de update nog niet hebben ontvangen, houd dan de productpagina in Google Play in de gaten.

  • Skype
  • Delen:

Reacties

  1. S. Tinkerd
    26 november, 2014 om 14:09

    Yeh, we noticed you like pictures, so we put a picture in yo picture so you can enjoy your picture while you picture.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.