Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony Xperia Z2 Tablet ook geschikt voor PS4 Remote Play

Geschreven door
Geplaatst op5 november 2014, 9:22 CategorieAndroid

Sony kondigt aan dat de Sony Xperia Z2 Tablet vanaf nu geschikt is voor PS4 Remote Play, wat eerst alleen werkte op de Z3 Tablet Compact. Ook is de tablet voorzien van High Res Audio-ondersteuning en kan-ie samenwerken met verschillende smartbands.

Sony Xperia Z2 Tablet

Hoewel de Sony Xperia Z2 Tablet alweer kan worden gezien als een ‘achterhaald’ apparaat door de komst van de Xperia Z3 Tablet Compact, betekent dat niet dat Sony het apparaat compleet vergeten is. Met een nieuw aangekondigde update, welke de tablet naar Android 4.4.4 KitKat brengt, maakt Sony het namelijk mogelijk ook van PS4 Remote Play gebruik te maken op deze tablet – het ziet er dus naar uit dat de geruchten waar blijken te zijn. Sinds vorige week is het ook mogelijk je Xperia Z3 Tablet Compact hiervoor te gebruiken – waar de dienst aanvankelijk voor aangekondigd werd.

Om gebruik te maken van Remote Play heb je natuurlijk een PS4 met minstens één spel, een Wi-Fi-netwerk en een Sony Xperia-toestel nodig. Wanneer je alles aanzet, stream je als het ware de game via het internet naar je Xperia-tablet of -smartphone. Omdat zowel een tablet als een controller vasthouden nogal moeilijk is, brengt Sony binnenkort ook een speciale houder op de markt, waar je de smart device in kunt koppelen en aan je controller kunt vastklikken.

Maar dat is niet alles dat Sony updatet. Zo wordt de Xperia Z2 ook voorzien van High Res Audio-ondersteuning, waarmee Sony de kwaliteit van MP3- en AAC-liedjes en de muziekdienst Music Unlimited wil verbeteren. Ook kun je instellen welke koptelefoon je van Sony hebt, waarna de tablet de instellingen bepaalt. Daarnaast is ook de levensduur van de batterij verbeterd, kun je verschillende smartbands en een smartwatch gebruiken en is het Quick Settings-menu terug van weggeweest. Het kan even duren voor de update live is voor jouw apparaat.

  • Delen:
Sony Xperia Z2 Tablet
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.