Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Sony Xperia Z4 Tablet krijgt 10,1 inch-scherm’

Geschreven door
Geplaatst op12 november 2014, 10:04 CategorieAndroid

Er zijn geruchten opgedoken over de Sony Xperia Z4 Tablet; een onaangekondigde tablet met een scherm van 10,1 inch, zo blijkt uit een rapport. Sony heeft zelf nog niets naar buiten gebracht aangaande de nieuwe tablet, die dus groter lijkt te worden dan de Z3 Compact. (afbeelding)

Sony Xperia Z4 Tablet

Het lijkt erop alsof Sony wederom met een grote tablet op de markt komt. Nadat het Japanse bedrijf de Sony Xperia Z2 Tablet had uitgebracht, liet het weten daarna met een compactere tablet op de markt te komen: de Sony Xperia Z3 Tablet Compact. Sony maakte deze beslissing op de vraag-en-aanbod-situatie van toen, toen uit onderzoek bleek dat consumenten helemaal geen grote tablet wilden. Wat bleek: ze wilden ook geen kleine tablet, dankzij de opkomst van de phablet. Dus nu er weer ruimte is voor grotere tablets, brengt Sony er wellicht eentje op de markt met een scherm van 10,1 inch, zo blijkt uit een rapport.

Dat laatste klinkt natuurlijk lekker vaag – Sony heeft dan ook zelf niets naar buiten gebracht over de vermeende Sony Xperia Z4 Tablet. Het schijnt namelijk dat Sony momenteel bezig is met een complete Z4-lijn: drie smartphones en een tablet, die allemaal rond dezelfde periode op de markt moeten verschijnen. Nu schijnt het verder zo te zijn dat Sony de tablet een resolutie van 3840 x 2160 wil meegeven, maar voorlopig lijkt het erop dat de fabrikant voor 2560 x 1440 gaat. Ook krijgt deze tablet dunnere randen dan de Z3 Tablet Compact.

Verder zou deze 10,1 inch-tablet stereospeakers krijgen, maar onduidelijk is nog of die dan aan de achter- of voorkant zitten. Onder de motorkap vinden we voorlopig (tot aan de volgende serie geruchten of de bevestiging) een Snapdragon 810-processor, 4GB aan werkgeheugen en 32GB aan intern geheugen. Maar goed, voorlopig blijft het dus bij geruchten, gemixt met een klein beetje speculatie. Totdat Sony zelf de aankondiging naar buiten brengt is nog niets zeker.

  • Delen:
Sony Xperia Z3 Tablet Compact
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.