Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Sony Xperia Z4 Ultra krijgt 5,9 inch-scherm’

Geschreven door
Geplaatst op24 november 2014, 13:35 CategorieAndroid

In januari wordt mogelijk de Sony Xperia Z4 Ultra getoond, een phablet met een scherm van 5,4 inch, samen met de Xperia Z4-smartphone. De phablet gaat sterk lijken op die smartphone, maar krijgt vreemd genoeg een camera die minder megapixels heeft in vergelijking met de Z4.

Klik hier wanneer je meer wilt lezen over de Sony Xperia Z4

Sony Xperia Z4 Ultra

Als we de geruchten mogen geloven, dan duurt het niet lang meer voordat we de nieuwste Xperia-lijn van Sony zien. Naar verluidt wordt die namelijk aangekondigd in de eerste week van het nieuwe jaar, tijdens CES 2015. De nieuwe serie geruchten ‘bevestigen’ dat gegeven en voegen daaraan een specificatielijst toe voor zowel de Sony Xperia Z4-smartphone als de phablet Sony Xperia Z4 Ultra. Die laatstgenoemde zou een scherm van 5,9 inch krijgen, wat hem groter maakt dan de populairste phablet op de markt, de Samsung Galaxy Note 4.

En het zou dan gaan om een 5,9 inch Triluminos display (eerder werd gezegd dat het apparaat 6,4 inch zou worden). Onder de motorkap zouden we een Snapdragon 805-processor en 4GB aan werkgeheugen, gelijk aan de Z4-smartphone. Anders dan bij die slimme telefoon, zal de Z4 Ultra worden voorzien van een 16MP-camera aan de achterkant, met dual LED flash. Over de camera aan de voorkant is niets gezegd. Op de Xperia Z4 zit er eentje van 4,8MP, dus het zal ongeveer rond dat aantal megapixels gaan zitten.

Daarnaast zou de phablet een ombouw krijgen van 5,7mm. Dat zou nog wel eens kunnen, aangezien Sony met de Z Ultra een tijd lang het record van dunste smartphone op de markt in handen had. Verder is niets meer ‘gelekt’ over het toestel. Waarschijnlijk krijgt het nog een sterkere batterij mee, om het grotere scherm van meer energie te voorzien. Ook zal het toestel de moderne verbindingen en aansluitingen krijgen, omdat dat nou eenmaal de standaard is. In januari 2015 weten we zeker waar Sony momenteel mee bezig is.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.