Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Speel Netflix-video’s af in 1080p op iPhone 6 Plus

Geschreven door
Geplaatst op12 november 2014, 9:28 CategorieiPhone

Ook de videostreamingdienst Netflix heeft eindelijk z’n app geoptimaliseerd voor iPhone 6 Plus: vanaf nu kijk je video’s in full HD. Je moet daarvoor wel een uitstekende Wi-Fi-verbinding hebben, natuurlijk, maar dat het kan is natuurlijk meer dan welkom.

Netflix

De videostreamingdienst Netflix heeft eindelijk z’n iOS-app geüpdatet en voorzien van iPhone 6 Plus-ondersteuning. Met versie 7.0 zien we dat er meer content op het scherm geplaatst kan worden en dat de menubalken zijn gekrompen, twee aanpassingen die prima passen bij het veel grotere scherm van de iPhone 6 Plus. Daarnaast introduceert de dienst vanaf nu ook 1080p full HD-video’s op de Plus, dat mede mogelijk wordt gemaakt door de native resolutie van 1920 x 1080 op het apparaat. Op de kleinere iPhone 6 is dit niet mogelijk.

Netflix geeft aan dat je verder enkel een goede Wi-Fi-verbinding nodig hebt om video’s in full HD naar je iPhone 6 Plus te streamen. Die full HD-ondersteuning geldt voorlopig alleen voor films en Netflix Original-televisieseries, zoals Orange is the New Black en House of Cards. Je kunt de app nu gratis downloaden vanuit de App Store. Daar vind je ook de update, mocht je app nog niet automatisch geüpdatet zijn. Om gebruik te maken van Netflix, heb je wel een Netflix-abonnement nodig. Die gaan vanaf 7,99 euro per maand.

Netflix is een online videostreamingplatform waar je een hele reeks series en films op kunt bekijken. Je streamt de content direct naar het apparaat waar je de dienst op gebruikt. Naast je tablet of phablet kan dat ook een smart tv, spelcomputer of smartphone zijn. Inmiddels telt Netflix ongeveer 50 miljoen gebruikers, waarvan 13,8 miljoen gebruikers zich in de VS bevinden. Dit kwartaal verwacht het bedrijf door te groeien naar 53 miljoen gebruikers, omdat er sinds september nieuwe markten werden aangeboord.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.