Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

SwiftKey voor Android krijgt performance update

Geschreven door
Geplaatst op21 november 2014, 10:01 CategorieAndroid

De toetsenbordapplicatie SwiftKey heeft een flinke update gekregen, waardoor het toetsenbord veel sneller werkt en op te roepen is. Volgens de marketingleider van het bedrijf, Joe Braidwood, is dit de grootste update voor het toetsenbord ooit.

SwiftKey voor Android

SwiftKey heeft een behoorlijk grote update gekregen van z’n ontwikkelaar. De update verwerkt een aantal belangrijke zaken onder de motorkap, waardoor het toetsenbord veel sneller te gebruiken is. Zo blijkt het toetsenbord nu vijftien tot twintig procent sneller op het scherm te verschijnen, verdwijnt-ie weer twintig tot dertig procent sneller en wisselen tussen de verschillende velden van de app kan tot wel vijftig procent sneller. Het typen kan nu ook sneller dan voorheen: dat is met tien tot achttien procent versneld.

Joe Braidwood, de marketleider bij SwiftKey noemt het de grootste update tot nu toe en zegt dat dit de update is waar iedereen op zat te wachten. Daarnaast heeft het bedrijf nu elf meer talen toegevoegd (talen die voornamelijk in en rondom India gesproken worden) en daarmee is het toetsenbord bruikbaar in 81 landen. SwiftKey is inmiddels zo’n tien miljoen keer gedownload vanuit alleen de Google Play Store, dus dan telt het bedrijf niet de cijfers mee van iOS: daar bereikte de app binnen een paar dagen al de mijlpaal van één miljoen.

SwiftKey is sinds afgelopen juni gratis te downloaden uit de Google Play Store. Daarvoor kostte de app 3,99 euro, maar het bedrijf achter het toetsenbord besloot het verdienmodel te wijzigen. Sinds diezelfde datum opende SwiftKey namelijk een online winkel waar gebruikers items in kunnen kopen waarmee zij hun toetsenbord nog persoonlijker kunnen maken. Verder kunnen emoticons voorspeld worden door de app, is het mogelijk een numerieke rij aan het toetsenbord toe te voegen en zou de woordvoorspelling nauwkeuriger moeten zijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.