Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Swiftkey werkt nu ook met Nederlandse taal op iOS 8

Geschreven door
Geplaatst op4 november 2014, 11:44 CategorieApplicaties

De third-party toetsenbord-app Swiftkey ondersteunt vanaf nu ook de Nederlandse taal op het besturingssysteem van Apples iPhone en iPad. De update is nu binnen te halen en maakt de app nog gebruiksvriendelijker.

Swiftkey voor iOS 8

Mocht je al langer gebruikmaken van Swiftkey, maar baalde je dat je geen optie had voor de Nederlandse taal? Dan komt daar nu verandering in. De third-party toetsenbord-app Swiftkey is namelijk voorzien van de Nederlandse taal, waardoor de app stukken gebruiksvriendelijker is geworden. Je kunt nu naar hartenlust Nederlandse woorden swipen. Ook kun je lekker blijven tikken tijdens het chatten zonder te hoeven denken aan de correcte spelling, aangezien Swiftkey woorden suggereert en aanpast indien nodig.

Toen de app direct klaargestoomd was voor iOS 8, op hetzelfde moment dat iOS 8 uitkwam, was er nog geen ondersteuning voor de Nederlandse taal. Toen moesten we het doen met de Engelse, alhoewel dat in sommige gevallen natuurlijk ook handig is. Bovendien is het nog steeds mogelijk de app ook in het Engels te blijven gebruiken, aangezien Swiftkey het toelaat twee talen tegelijkertijd te gebruiken. Zo hoef je niet telkens te wisselen tussen beide varianten – wat toch een stuk gemakkelijker is. En gemak dient de mens.

Sinds iOS 8 is het mogelijk third-party toetsenborden te downloaden. In het besturingssysteem van Google, Android, is dat al veel langer mogelijk, daarom zijn veel iOS-apparatenbezitters heel blij met deze vooruitgang. De Swiftkey-app is nu gratis te downloaden uit de App Store; voorheen moest je daar wel voor betalen. Nu wil het bedrijf geld verdienen aan de verschillende thema’s die het in de eigen digitale winkel aanbiedt. Zodoende wil Swiftkey ook aan gebruikers verdienen die nog nooit betaald hebben.

Lees ook ons artikel met de beste toetsenbord-apps voor je iPad.

  • Swiftkey
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.