Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Swype voor iOS 8 nu ook beschikbaar in het Nederlands

Geschreven door
Geplaatst op5 november 2014, 13:55 CategorieiPad

Swype, een toetsenbord die je met één hand kunt bedienen, heeft een update gekregen, waardoor de app ook in het Nederlands te gebruiken is. Daarnaast kan de app ook suggesties geven voor het gebruik van emoji’s.

Swype

Swype is één van de populairste toetsenborden voor iOS. Binnen 24 uur nadat het toetsenbord verkrijgbaar was in de App Store, stond de app direct op nummer één als onafhankelijk, betaald toetsenbord. Het bedrijf achter de toetsenbord-app Swype, Nuance Communications, heeft nu een update vrijgegeven voor de app voor iPhone, iPad en iPod met iOS 8. De update brengt zestien nieuwe talen met zich mee, waaronder de Nederlandse. Daarnaast heeft de app een nieuw toetsenbord-layout en kan het suggesties geven voor het gebruik van emoji’s.

Daarnaast krijgen iPad-gebruikers toegang tot alle thema’s voor Swype. Aaron Sheedy, Vice President Mobile Solutions, Mobile Division bij Nuance, geeft aan dat het bedrijf enorm blij is met alle positieve feedback en dat hij er trots op is dat de app in zo veel verschillende talen te gebruiken is. Swype wordt bekroond om de snelheid waarmee gebruikers woorden en hele zinnen kunnen ‘typen’. Je veegt van letter naar letter en Swype doet eigenlijk de rest – die vormt het woord. Zo kun je heel snel met één hand berichten versturen.

Dit nieuws volgt het nieuws van SwiftKey op: ook een toetsenbord-app die ondersteuning biedt aan de Nederlandse taal. Bij lancering van die app moesten we het doen met de Engelse, alhoewel dat in sommige gevallen natuurlijk ook handig is. Bovendien is het nog steeds mogelijk de app ook in het Engels te blijven gebruiken, aangezien Swiftkey het toelaat twee talen tegelijkertijd te gebruiken. Zo hoef je niet telkens te wisselen tussen beide varianten – wat toch een stuk gemakkelijker is. En gemak dient de mens.

  • Swype
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.