Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Toetsenbord Crimson helpt je sneller typen op iOS

Geschreven door
Geplaatst op25 november 2014, 10:47 CategorieApplicaties

Crimson is een handig toetsenbord dat woordsuggesties boven een letter plaats. Het is even wennen, maar je typt straks wel veel sneller. Door het woord boven de letters te plaatsen, typ je veel sneller een zin af, zonder dat je je vingers van het toetsenbord hoeft te halen.

Crimson Keyboard

Sinds de release van iOS 8, heeft het besturingssysteem ook de mogelijkheid gekregen het toetsenbord aan te passen. En vanaf de eerste dag hebben we er al een aantal voorbij zien komen, waarvan we de beste in een artikel hebben verzameld. De keuze lijkt eindeloos: van het populaire SwiftKey tot aan een toetsenbord dat alleen maar GIF-plaatjes kan versturen; je kunt het zo gek niet bedenken, of er is een toetsenbord van. De een nog handiger dan de andere en Crimson Keyboard is één van de meest handige die we hebben gezien.

Met Crimson Keyboard krijg je de optie direct een woord boven de letter uit te kiezen. Deze autocorrect-manier vinden we ook terug in het virtuele toetsenbord van de Blackberry 10: het is een mooie manier om meer opties te presenteren, zonder dat je daarvoor veel ruimte op het scherm inneemt of je duimen van het toetsenbord hoeft af te halen. Het kost wel tijd om er aan te wennen, maar je typsnelheid gaat er aanzienlijk op vooruit. Het lijkt ook nog eens sterk op het standaard toetsenbord van iOS in z’n design, dus dat is mooi meegenomen.

Het is overigens niet zo dat de autocorrect automatisch werkt: je swypet als het ware een stukje omhoog om het woord te kiezen (maar je kunt er wel voor kiezen die autocorrect aan te zetten, zodat het kiezen van het woord boven de letter nog sneller gaat). Ook heeft Crimson een andere toffe feature: het verdeelt het toetsenbord in tweeën en presenteert zowel een komma en een punt aan beide kanten, precies op het moment wanneer je het nodig hebt. De app is via de onderstaande link te downloaden en kost 1,79 euro.

  • Crimson Keyboard
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.