Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Tweets delen in DM’s in Twitter op Android en iOS

Geschreven door
Geplaatst op21 november 2014, 12:33 CategorieAndroid

Het is vanaf nu mogelijk openbare tweets te delen in private direct messages via de Twitter-app op zowel Android als iOS. Dit is één van die features die Twitter in het verleden beloofd heeft en vanaf nu uitrol naar iedereen die Twitter op z’n tablet of iPad heeft staan.

Twitter

Vorige week kondigde Twitter een aantal updates aan, die het gebruik van Twitter moeten vereenvoudigen en over het algemeen verbeteren. Twitter zou verbeteringen aanbrengen in de Direct Messaging-dienst van het sociale netwerk, evenals het afspelen van video’s. Eén van die beloftes last het netwerk vanaf vandaag al in, met de uitrol van de update die het mogelijk maakt openbare tweets te delen via DM’s. Dat kan nu via de app van Twitter op Android en iOS. En dat gaat heel gemakkelijk: je selecteert een tweet en speelt hem daarna direct door.

Vervolgens krijgt de ontvanger de tweet binnen en kan die hem bekijken in z’n DM-lijst. Naast de Android- en iOS-app, heeft Twitter ook aangegeven dat deze functie vanaf nu ook ingebakken zit in Twitter.com (de officiële website), TweetDeck voor Chrome en Windows. Tweetdeck voor Mac zou de optie ook krijgen, maar dat zal ‘binnenkort’ pas gebeuren. Verder maakte het bedrijf niets bekend over andere third-party-apps, dus het is nog even afwachten wanneer en of dat gaat gebeuren. Waarschijnlijk wel, maar dat duurt nog even, dus.

Daarnaast liet Twitter nog wat los over de afspeelmogelijkheden van video’s. Naast de introductie van het Vine-netwerk, dat nu binnen Twitter geïmplementeerd is, krijgen gebruikers straks de optie om direct vanuit Twitter video’s op te nemen, te bewerken en te plaatsen (eigenlijk net zoals je nu al doet met foto’s). Twitter is nu bezig met de uitrol van de nieuwe feature.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.