Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Twitter-app wil bijhouden welke apps op je tablet staan

Geschreven door
Geplaatst op26 november 2014, 20:49 CategorieAndroid

Twitter gaat met de volgende update kijken naar welke apps er nog meer op je tablet staan en op basis daarvan advertenties tonen. Gelukkig krijg je de optie om dit ook uit te schakelen, wanneer je het geen prettig idee vindt dat er weer een bedrijf met je meekijkt.

Twitter

Vanaf vandaag gaat Twitter op iOS meekijken naar de apps die op je tablet of smartphone staan en wil op basis van die informatie betere advertenties aanbieden – Android-gebruikers kunnen de update later verwachten. Facebook gebruikt een soortgelijke techniek om meer over de mobiele gebruiker te weten te komen, maar alleen wanneer die apps gebruikmaken van de SDK (software development kit) van Facebook gebruiken. Twitter kan gewoon simpelweg zien welke apps je op je apparaat hebt staan, maar pakt er geen data vandaan.

Maar voordat je je hooivorken en fakkels uit de schuur haalt: er is een optie om hier niet aan mee te doen. Wanneer de update live is op je device, krijg je in melding binnen de app dat de nieuwe voorwaarden actief zijn. Wil je daar niet aan meedoen, dan geef je in de instellingen aan dat je dat niet wil. Mocht Twitter dan al data hebben verzamelen, dan zal de dienst, naar verluidt, alle informatie over je wissen. Ontwikkelaars en Twitter kunnen dus alleen kijken naar welke apps je hebt maar zien verder niet wat je ermee doet.

En dat zou logisch moeten zijn, omdat het soms belachelijk is wat apps aan informatie ‘nodig hebben’, om geïnstalleerd kunnen worden. Wanneer een ontwikkelaar een standaard SDK gebruikt, die ook standaard heeft ingesteld tot welke functies het toegang heeft, is het te begrijpen dat er benodigdheden tussen staan die vreemd aanvoelen. Maar wanneer dergelijke functies later worden toegevoegd, dan zie je toch vaak dat mensen daar niet aan mee willen doen, vooral ook vanwege de groeiende bewustwording van het belang van je privacy.

  • Twitter
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.