Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Twitter verhelpt bug in iOS-app

Geschreven door
Geplaatst op18 november 2014, 9:33 CategorieApplicaties

Twitter heeft een nare bug verholpen die alleen in de iOS-versie van de Twitter-app naar voren kwam: één tweet liet de applicatie crashen. Gebruikers op Android of zelfs andere, third-party Twitter-apps op iOS hadden nergens last van – daardoor konden grappenmakers de tweet blijven retweeten.

Twitter

Twitter heeft gisteravond een nare bug verholpen in de iOS-app van de website. De bug kwam alleen in die applicatie voor. Mensen op een Windows-tablet of Android-apparaat hadden bijvoorbeeld nergens last van. Het probleem met de tweet was eigenlijk vrij groot: wanneer je hem tegenkwam in je timeline, dan crashte de Twitter-app. In die tweet stond namelijk een link met daarin een andere character converter code, waar de app dus moeite mee had. De tweet simpelweg tegenkomen was al voldoende om de app niet meer te laten functioneren.

Het ging dan om de character converter genaamd Punycode. De converter zorgt ervoor dat alles dat niet tekstueel is, toch wordt laten zien (zoals een umlaut of een emoji, een smiley). In plaats daarvan toonde het een link naar een niet gespecificeerde website. Deze enkele tweet heeft het dus voor elkaar gekregen de iOS-apps op verschillende iPhones en iPads te laten crashen – mede dankzij een aantal grappenmakers die via het web, Android-, Windows- of third-party-apps de tweet konden retweeten, opdat de tweet in omloop bleef.

Gisteravond bleek dus dat Twitter het probleem had opgelost en vroeg aan de Twitteraars of er nog problemen waren opgedoken. Bijna iedereen, op één persoon na, gaf aan dat de problemen verholpen waren. Eén persoon gaf aan dat hij hetzelfde probleem nog steeds tegenkwam op z’n iPhone 6 Plus met daarop iOS 8.1 geïnstalleerd. Zoals gezegd hadden de Twitter-apps op Android en Windows er helemaal geen last van. Als het goed is, zijn alle problemen nu in elk geval verholpen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.