Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Ubisoft brengt Valiant Hearts: The Great War naar Android

Geschreven door
Geplaatst op26 november 2014, 11:26 CategorieAndroid

Speluitgever Ubisoft brengt het spel Valiant Hearts: The Great War naar Android, nadat het spel eerst uitkwam op consoles en iOS. Ubisoft omschrijft het spel als een soort interactief stripverhaal, aangezien er veel nadruk op het verhaal over de Eerste Wereldoorlog wordt gelegd.

Valiant Hearts: The Great War

Valiant Hearts is in veel opzichten een bijzonder spel. Het is een spel over de Eerste Wereldoorlog waarin je niet als een Rambo door de slagvelden rent, terwijl je duizenden mannetjes overhoop knalt alsof ze van karton zijn. Nee, Valiant Hearts: The Great War is een indie game van een grote ontwikkelaar; dat klinkt tegenstrijdig, omdat zogenaamde indie games door onafhankelijke ontwikkelaars gemaakt moeten worden. Maar Valiant Hearts voelt en speelt als een indie game. Bovendien is de Eerste Wereldoorlog geen populair game-onderwerp.

Ubisoft is niet echt geïnteresseerd in het aanbieden van spannende gameplay in deze game, omdat alles dat je doet redelijk rustig is. In plaats daarvan wil de uitgever je aandacht focussen op het verhaal van het Duitse gezin dat in Frankrijk woont, terwijl de vader wordt gedeporteerd naar Duitsland om aan het front te vechten tegen de Fransen. Tegelijkertijd probeert de game je het één en ander bij te brengen over die vreselijke oorlog, door items en locaties te presenteren alsof het in een museum staat. Leuk en leerzaam, dus.

De game is nu verkrijgbaar voor Android, nadat het eerder deze maand uitkwam op iOS. Net zoals bijvoorbeeld The Wolf Among Us van ontwikkelaar Telltale Games, is Valiant Hearts: The Great War een zogenaamde episodic game, waar je dus steeds een hoofdstuk per keer uitspeelt en daarna de volgende moet aanschaffen. De eerste aflevering kost 4,49 euro en de afleveringen daarna kosten je 3,59 euro per stuk. Check wel even of je genoeg ruimte hebt: de game weeg namelijk bijna 500MB en dat is nogal wat voor je tablet.

  • Valiant Hearts: The Great War
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.