Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Vanaf volgende week nieuwe levels in Monument Valley

Geschreven door
Geplaatst op9 november 2014, 14:46 CategorieApplicaties

Afgelopen lente kwam Monument Valley uit. Eerst verscheen de iPad-versie in April, en anderhalve maand later kwam de Android versie uit. Het spel werd met veel lof ontvangen: de ontwikkelaar won onder andere de Apple Design Award, een prijs die Apple uitgeeft voor de mooiste apps van het jaar. 13 november komt een update uit voor het spel met de naam ‘Forgotten Shores’.

Monument Valley

Toen Monument Valley verscheen typeerden we het als een spel Escher-achtige graphics. In het spel bestuur je Ida, de hoofdpersoon. Ida moet je door alle levels leiden. Een level speel je uit door bij een teleporthokje te komen. Onderweg kun je elementen bewegen, verschuiven of draaien. Dat is echter niet altijd even logisch. Net als bij de tekeningen van Escher zouden bepaalde dingen niet in het echt kunnen. Monument Valley werd met veel goede reviews ontvangen, maar velen vonden het spel nogal kort. De tien stukken (elk stuk bevat meerdere levels) konden binnen twee uur uitgespeeld worden.

Update

In de update van 13 november is het mogelijk om naast de standaard tien stukken een uitbreiding te kopen met daarin acht nieuwe stukken. De uitbreiding gaat $1,99 als in-app purchase kosten, wat waarschijnlijk €1,99 in de Nederlandse App Store is. De app zelf blijft waarschijnlijk €3,59 kosten.

Ustwo, het bedrijf dat Moments Valley bedacht en ontwikkelde heeft een video geplaatst over de update en nieuwe levels:

Nieuwe elementen en verhaal

In de nieuwe stukken in de update wordt verder geborduurd op het huidige verhaal, maar Ida en de bekende gele totem toren gaan een grotere rol spelen. Ook zul je nieuwe elementen in de game vinden. Zo wordt er meer gebruik gemaakt van water, en zijn er nieuwe vormen te vinden zoals spiralen waarop je omhoog kunt lopen. Op de achtergrond worden volgens de  ontwerpers ook extra dingen toegevoegd, waardoor het spel beter aanvoelt en nog mooier wordt.

De update van Monuments Valley is vanaf 13 november te downloaden voor €1,89.

  • Monument Valley
  • Delen:

Reacties

  1. Daan
    10 november, 2014 om 20:08

    EINDELIJK !!:-)
    Wel jammer dat er een prijskaartje aan hangt :-(

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.