Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Viber introduceert Public Chats-feature

Geschreven door
Geplaatst op19 november 2014, 10:37 CategorieAndroid

Daar waar de meeste berichtendiensten de apps zo dicht als mogelijk timmeren, zien we berichten-app Viber de andere kant op gaan. De dienst introduceert namelijk Public Chats: een feature waarmee je in het openbaar kunt chatten en waar andere mensen meelezen.

Viber

Terwijl de meeste berichtendiensten hun apps dichttimmeren en ervoor zorgen dat alleen jij en degene die het bericht ontvangt kan lezen wat er gezegd wordt, zien we Viber met de feature Public Chats compleet de andere kant op gaan. Natuurlijk kun je nog steeds van de dienst gebruikmaken zoals je altijd deed, daar verandert niets aan. Public Chats is een nieuwe feature waarbij je andere mensen (beroemdheden of interessante mensen) kunt zien chatten met iemand anders. Je kunt enkel meelezen, maar meedoen kan soms ook.

Wil je meedoen in zo’n publiekelijke chat, dan zul je de contactgegevens van degene moeten hebben met wie je wil chatten – je kunt straks dus niet zomaar Jennifer Lawrence lastigvallen voor nog meer foto’s. Deze feature moet Viber, met 209 miljoen gebruikers net dat beetje differentiatie geven ten opzichte van andere berichtendiensten, zoals WhatsApp (600 miljoen gebruikers), WeChat (600 miljoen gebruikers) en Facebook Messenger (500 miljoen gebruikers). Het geeft Viber een social media-laagje die andere berichten-apps niet hebben.

Eerst zal Android aangedaan worden met Public Chats, maar alleen wanneer je Android 5.0 of hoger hebt. Daarnaast zal niet iedereen zomaar een public chat kunnen aanmaken – voorlopig ligt dat recht alleen bij interessante mensen. Denk je toch interessant te zijn, dan kun je mailen naar publicchats@viber.com, om je aan te melden. Overigens gaat Viber deze feature niet inzetten als extra middel voor reclame. Deelnemers mogen dat wel doen wanneer ze daar de kans voor krijgen, maar Viber zal dat zelf niet gaan doen.

  • Viber
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.