Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

WhatsApp gaat gesprekken beter beveiligen

Geschreven door
Geplaatst op18 november 2014, 16:49 CategorieAndroid

WhatsApp heeft aangekondigd dat het momenteel een update uitrolt naar Android, waarmee je gesprekken beter beveiligd worden. De extra beveiliging komt ongetwijfeld ook naar iOS toe, maar wanneer dat gebeurt, is nog niet bekendgemaakt door de berichtendienst.

WhatsApp

Het kan zijn dat WhatsApp al geüpdatet is op je tablet of smartphone; zo niet, dan gebeurt dat één dezer dagen. Met de update versleutelt WhatsApp namelijk je berichten van end-to-end, van gebruiker naar gebruiker dus. Dat houdt in dat WhatsApp zelf niet je berichtjes meer kan lezen, ook al zou er een overheidsinstantie zijn die daarom zou vragen. Het mooie aan deze update is dat de feature als standaard staat ingesteld – heb je dus de update of download je hem binnenkort, dan weet je dat vanaf dat moment je berichtjes veilig zijn.

Dit betekent dat chatten op WhatsApp veilig is dan met Google of Facebook, bijvoorbeeld, die een dergelijk beveiliging niet aanbieden. Wanneer iedereen straks de update binnen heeft, dan is WhatsApp het grootste platform die end-to-end-versleuteling aanbiedt. Andere apps die dat al vanaf het begin doen zijn Silent Text, Cryptocat en Telegram, maar die zijn veel kleinere spelers op de markt. Dit systeem is in samenwerking gemaakt met Open Whisper Systems, verantwoordelijk voor beveiligde producten als Signal, Redphone en TextSecure.

WhatsApp heeft met name gekeken naar Text Secure. Dat programmaatje beveiligt nog je berichten op het moment dat een programmeur de code weet te kraken. Ook heeft Silent Circle de codering van de app vrijgegeven, waarna hackers probeerden de codes te kraken – maar vaak lukte dat niet. En dat geeft een dergelijk bedrijf heel wat krediet. Wanneer WhatsApp deze update ook uitbrengt op andere platformen, voor Windows en iOS bijvoorbeeld, is nog niet bekendgemaakt. Het is in elk geval wel een stap in de goede richting.

  • WhatsApp Messenger
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.