Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

WhatsApp geoptimaliseerd voor iPhone 6 Plus

Geschreven door
Geplaatst op18 november 2014, 10:37 CategorieApplicaties

De chatapp WhatsApp is eindelijk geoptimaliseerd voor de grotere schermen van de twee nieuwe iPhones, dankzij een verse update. Nu zul je merken dat de app niet meer uitgerekt wordt om op dat grotere scherm te passen en ziet alles er weer haarscherp uit.

WhatsApp

Wanneer je een early adopter van nieuwe technologie, en met name Apple-producten, bent, dan heb je ongetwijfeld de nieuwe iPhone 6 Plus al in huis – misschien zelfs al sinds september, toen de phablet op de markt kwam. Dan wacht je zeker ook al een maand of twee totdat je meest gebruikte app eindelijk wordt voorzien van een update en er niet meer zo opgeblazen en uitgerekt uitziet. Wees gerust, WhatsApp heeft die update eindelijk gekregen, in de vorm van versie 2.11.14, zodat je beeld er straks weer haarscherp uitziet.

Naast de optimalisatie voor het grote scherm van de nieuwe iPhones, heeft WhatsApp, zoals altijd, nog gewerkt aan algemene bugs en fixes. Wat die inhouden is niet bekend, maar vaak komt het erop neer dat de app stabieler loopt dan voorheen – al zul je daar weinig van merken, aangezien het vooral om codering onder de motorkap gaat. Het belangrijkste is dat je gewoon op een normale manier je chatgesprekken kunt voortzetten en dat alles past op het grote scherm van je glimmende iPhone; dat is al een first world problem minder.

Met de introductie van de grotere schermen van de nieuwe iPhones, stapt Apple van een lange traditie af. Het bedrijf uit Cupertino vond namelijk altijd dat schermen niet groter mochten zijn van vier inch, aangezien je duim anders niet meer de bovenkant van het scherm kon aanraken. Apps hadden daarom vaak geen comptabiliteitproblemen als het om nieuwe hardware en het scherm gaat – daar kwam verandering met de introductie van de 4,7 inch iPhone 6 en 5,5 inch iPhone 6 Plus. De schermen zijn veel groter dan hun voorgangers.

  • WhatsApp
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.