Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

WhatsApp toont blauwe vinkjes bij gelezen bericht

Geschreven door
Geplaatst op6 november 2014, 9:15 CategorieAndroid

Eén van de grootste irritatiepunten bij WhatsApp-gebruikers is het feit dat ze niet weten wanneer hun bericht nou gelezen is door de ander. Daar brengt WhatsApp nu verandering in; zie je dat die vinkjes blauw kleuren, dan heeft de ontvanger je bericht gelezen.

WhatsApp

Het is één van de grootste irritatiepunten van WhatsApp-gebruikers: niet precies weten wanneer hun bericht is aangekomen bij de ontvanger. In de eerste maanden dat de berichten-app populariteit won bij z’n huidige gebruikersbasis, zijn er heel wat vriendschappen kapot gegaan en relaties op de klippen gelopen, omdat men dacht dat de ander hun bericht ontvangen én gelezen had. Wat was er nu precies aan de hand? Veel van die gebruikers had geen idee wat die twee vinkjes nou precies inhielden – daar komt nu verandering in.

Maak je vaak gebruik van WhatsApp, dan is het je misschien zelfs al opgevallen. WhatsApp toont nu twee blauwe vinkjes wanneer een bericht is gelezen door de ontvanger. Die twee vinkjes die je eerder zag, houden simpelweg in dat het bericht is aangekomen bij de ontvanger. Dat eerste vinkje betekent dat het bericht is ontvangen door de server. Deze derde laag van bevestiging moet voor heel wat gemoedsrust gaan zorgen bij de grote gebruiksbasis van meer dan een half miljard mensen.

Mocht je nou écht de zekerheid willen hebben dat je bericht is aangekomen (het kan maar belangrijk zijn), dan kun je het berichtje ingedrukt houden en de informatie opvragen. Daar zie je wanneer het bericht was ontvangen, gelezen of afgespeeld. Mocht je de update nog niet hebben ontvangen, dan kan dat niet langer meer duren. Je kunt ook altijd even de app-pagina’s erop naslaan en checken of je de update daar vandaan kunt halen. Je vindt die pagina’s in de links hieronder, respectievelijk voor de Google Play Store en App Store.

  • WhatsApp
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.