Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

XCOM: Enemy Within nu uit voor Android en iOS

Geschreven door
Geplaatst op14 november 2014, 11:40 CategorieAndroid

2K Games heeft bekendgemaakt dat XCOM: Enemy Within vanaf nu ook speelbaar is op Android en iOS, na een eerdere release op pc en gameconsoles. De game is een uitbreiding op het eerder uitgebrachte XCOM: Enemy Unknown, maar moet wel als losse app gedownload worden.

XCOM: Emeny Within

Het strategische spel XCOM: Enemy Unknown wordt gezien als één van de betere spellen van de afgelopen tijd – zowel op consoles, pc als op Android en iOS. Die game kreeg, mede dankzij het succes, later nog een expansion op het verhaal, genaamd XCOM: Enemy Within. Die game is nu ook verkrijgbaar voor Android en iOS en wordt uitgebracht als los spel op de Google Play Store en App Store. Maar Enemy Within is in feite hetzelfde als Unknown; mocht je eerder Enemy Unknown hebben aangeschaft, dan koop je de game dus nu opnieuw.

Hoewel de basis van beide games overeenkomen, bevat XCOM: Enemy Within meer van alles dat Unknown zo goed maakte. De kern is dus gelijk gebleven: je stuurt je manschappen om beurten aan, doodt zodoende buitenaardse wezens en houdt overzicht op je onderzoekslaboratoria. Within bouwt hier bovenop met nieuwe levels, middelen, vijanden en wapens en zelfs een nieuwe fractie: de rogue humans. Dat zijn mensen die gebruikmaken van buitenaardse technologie en daarmee de organisatie XCOM als geheel willen saboteren.

Het originele spel is sinds de release van deze expansion niet meer verkrijgbaar op de app stores, wat inhoudt dat speluitgever 2K Games wil dat je meteen voor Enemy Within gaat. Mocht je geen genoeg krijgen van XCOM, dan is deze game de upgrade waard – mocht je verder niet zo veel interesse in meer van hetzelfde hebben, dan moet je je eerst even afvragen voordat je bijna dezelfde game opnieuw koopt, voor een hoger prijskaartje. Daar waar het origineel onder de tien euro werd verkocht, zien we dat Within bijna de dertien euro aantikt op Android.

  • XCOM: Enemy Unknown
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.