Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Zestig procent van iDevices draait nu op iOS 8

Geschreven door
Geplaatst op28 november 2014, 9:25 CategorieiPad

Apple heeft bekendgemaakt dat momenteel zestig procent van alle iOS-apparaten draait op het nieuwe mobiele besturingssysteem: iOS 8. Dat is een lichte groei sinds de vorige check: eerder deze maand stond die teller nog op 56 procent.

iOS 8

Momenteel draait zestig procent, zes op de tien, iOS-apparaten op Apples nieuwste mobiele besturingssysteem: iOS 8. Dat maakt het bedrijf uit Cupertino zelf bekend, nadat er eerder al externe bedrijven hadden onderzocht dat de teller op 56 procent stond. Sinds begin deze maand zien we dus een lichte groei in het gebruik van iOS 8, maar dat komt niet doordat het systeem mettertijd zo stabiel is geworden. Natuurlijk zijn er bugfixes en prestatieverbeteringen aangeboden, maar die lijken steeds meer problemen te veroorzaken dan te verhelpen.

ios-adoption-oct-14

Apple vergelijkt graag appels met peren en geeft aan nog steeds sneller de nieuwe software op de (oudere) hardware van het bedrijf te krijgen, dan Google een nieuwe versie van Android op al die verschillende apparaten krijgt. In zestig dagen tijd zien we dus dat zestig procent draait op iOS 8, terwijl na meer dan driehonderd dagen nog maar een kwart van de Android-apparaten draaide op Android 4.0 KitKat. Dat is natuurlijk een beetje een gekke vergelijking, aangezien Android veel meer type apparaten op de markt heeft.

En al die type apparaten zorgen niet alleen voor een groter marktaandeel voor Android, het zorgt er ook voor dat er al snel tablets, maar ook phablets en smartphones zijn, die met hun hardware niet altijd de nieuwe software aankunnen. Soms wordt een bepaald Android-apparaat als budgettoestel in de markt gezet en dan kan het soms gewoon niet een nieuwe versie van Android aan. Maar goed, dat zien we niet terug in de bovenstaande foto van Apple, waarin het bedrijf laat zien hoe snel de install base groeit (foto is van 14 oktober).

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.