Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Zien wie er in groepschats typt in WhatsApp nu mogelijk

Geschreven door
Geplaatst op21 november 2014, 11:29 CategorieAndroid

Het is vanaf nu ook mogelijk te zien wie er aan het typen is in een groepschat in WhatsApp. De update wordt nu uitgerold naar iedereen. Voorheen was het alleen mogelijk te zien dat je gesprekspartner iets aan het typen is in een één-op-één-gesprek.

WhatsApp

Fervente WhatsApp-gebruikers kennen de feature al: zien wanneer iemand wat typt (of inspreekt, met de opnamefunctie) tijdens een één-op-één-gesprek. Dat kan in een hoop gevallen handig zijn. Het helpt je niet door elkaar heen te chatten, omdat het je dan de kans geeft even te wachten totdat iemand is uitgetypt. Maar zo kun je ook zien wanneer iemand online is, bijvoorbeeld. Het balanceert, net als zoveel functies van WhatsApp, op de grens van privacy en gebruiksvriendelijkheid, maar dat weerhoudt WhatsApp er niet van verder te gaan.

Tot op heden was die functie niet aanwezig in groepsgesprekken in WhatsApp. Het resultaat, tenminste: bij mij, was dat je soms door elkaar heen kletste, onderwerpen zich uiteen splitsten en eigenlijk zorgde het voor lichte chaos in de altijd drukke chats. Maar daar komt nu, hopelijk, een eind aan met de nieuwe update voor WhatsApp. Het is namelijk mogelijk nu te zien wie er wanneer aan het typen is in een groepschat. Ook hier weer het balans tussen privacy en gebruiksvriendelijkheid, maar het zorgt hopelijk voor meer overzicht.

De update wordt op moment van schrijven nog uitgerold. Het kan dus zijn dat je hem al hebt of dat je nog even moet wachten totdat-ie ook bij jou aankomt. Eerder updatete WhatsApp z’n app al met andere toffe features, zoals het omhoog brengen van het aantal personen binnen één groep (van vijftig naar honderd), de blauwe vinkjes (en het weer uitschakelen van die blauwe vinkjes) en de end-to-end-versleuteling op Android (een functie die later ook naar iOS toe komt). Nu nog een mooier design en we zijn weer tevreden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.