Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Zo gebruik je Messenger weer binnen Facebook

Geschreven door
Geplaatst op17 november 2014, 17:23 CategorieAndroid

Nadat Messenger eerst door onze strot door Facebook is gedrukt, hebben we nu de mogelijkheid die beslissing zelf terug te draaien. Het is programmeurs gelukt om wederom te kunnen chatten via de Facebook-app, waardoor je de Messenger-app kun deïnstalleren.

Facebook Messenger

Wat was Facebook trots toen het onlangs aankondigde dat er meer dan een half miljard mensen de Facebook Messenger-app geïnstalleerd hadden. Een zet die Facebook over het algemeen niet in dank wordt afgenomen, omdat veel mensen het idee hadden de app door de strot geduwd kregen; wilde je namelijk je Facebook-gesprekken voortzetten, dan moest je de nieuwe app downloaden. Zelf heb ik de Facebook-app verwijderd en doe ik alles via de mobiele website (indien ‘nodig’) en daar kun je ook gewoon ouderwets blijven chatten.

Maar een hoop mensen hebben dus die Messenger-app geïnstalleerd. Een app met gebreken: het kostte je niet alleen opslagruimte (17MB is niet heel veel, maar wel onnodig), op oudere toestellen nam het zowat al het werkgeheugen in beslag, waardoor je smartphone of tablet heel langzaam werkten en de onmogelijkheid de notificaties uit te zetten, waardoor je mogelijk heel de dag met berichten wordt lastig gevallen. De app is verder wel gebruiksvriendelijk, maar eerlijk gezegd is het voor de consument en gebruiker behoorlijk overbodig.

Je kunt er nu dus wat aan doen. De functie om via de officiële Facebook-app te chatten is feitelijk nooit verdwenen, dus is het mogelijk om die functie weer in te schakelen. Mits je een beetje handig met programmeren bent – en laat het internet nou net vol zitten met dat soort gasten. Wil je niet langer gebruikmaken van de vervelende Messenger-app, maar wel chatten via Facebook? Dan kun je dit programmaatje downloaden en installeren op je tablet. Vervolgens start je de Facebook-app op en klaar is Kees.

Wees wel snel, want voor je het weet heeft Facebook de functie daadwerkelijk weggehaald – maar tot die tijd heb je maar één app nodig voor al je Facebook-verkeer.

  • Delen:

Reacties

  1. rianne
    26 juni, 2018 om 15:07

    wat een waardeloos én voorál gebruiksonvriendelijk! ik wil ervan af maar leg uit hoe moet dat????????

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.