Zo loopt je Nexus 7 mogelijk sneller na update Android 5.0

20 november 2014 2 Minuten 57 Reacties
Google-Nexus-7-2013-wit

Mocht je na de update van Android 5.0 problemen hebben met de snelheid van je Nexus 7, lees dan snel wat je daar mogelijk aan kunt doen. Verschillende mensen melden dat hun Nexus 7-tablet gigantisch traag is na de upgrade, zo blijkt uit een forumthread van Google.

Google Nexus 7

Android 5.0 Lollipop kan inmiddels op je tablet of phablet staan – ook al trok Google de updatemogelijkheid voorlopig terug in Nederland. En mocht je een oud en vertrouwd beestje als de Nexus 7 hebben liggen, dan kan het dus zijn dat je daar al Lollipop op hebt staan (al dan niet geflashed; dan heb je hem handmatig geüpdatet). Nu is er een grote groep mensen die zich heeft gemeld op het forum van Google, met de klacht dat de Nexus 7 ontzettend traag is geworden na de verdiende update. Daar wordt natuurlijk niemand blij van.

Mocht je één van die mensen zijn – of denken dat je één van die mensen bent – dan is er mogelijk wat aan te doen. Je kunt namelijk de cache van je 7 inch-tablet leegmaken, waardoor het systeem weer ruimte heeft om op normale wijze te opereren. Mocht het probleem niet verholpen zijn daarna, dan houdt dat mogelijk in dat je tablet ‘oud’ wordt of dat je er apps op hebt staan die heel wat geheugen vreten of snellere processen maken dan je tablet aankan. In dat geval moet je eens goed kijken welke apps je van je tablet kunt verwijderen.

Je cache leegmaken doe je op de volgende manier.

  • Zet je tablet uit.
  • Druk tegelijkertijd op de aan- en uitknop en de volumeknop (omlaag) en houdt beide ingedrukt tot je een pijl op het scherm ziet.
  • Druk regelmatig op volume omlaag tot je Recovery leest in de pijl.
  • Je selecteert die pijl door op de aan- en uitknop te drukken.
  • Je ziet vervolgens het Android-mannetje met een rode driehoek en een uitroepteken.
  • Houdt de aan- en uitknop ingedrukt, druk eenmalig op de volumeknop omhoog en laat de aan- en uitknop weer los.
  • Druk herhaaldelijk op volume omlaag totdat je de optie ziet de cache te legen.
  • Wacht tot het proces klaar is en herstart je tablet.

Mocht dit werken, dan merk je een significant verschil in de snelheid van je tablet.

Reacties (57)