Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Zo ziet Android 5.0 eruit op een Samsung Galaxy Note 3

Geschreven door
Geplaatst op20 november 2014, 11:46 CategorieAndroid

Hoewel het nog wel even duurt voordat Samsung Galaxy Note 3-eigenaars Android 5.0 Lollipop krijgen, krijgen we toch alvast een voorproefje. Maar tot het zo ver is, wil Samsung eerst de Galaxy Note 4 hebben voorzien van Googles nieuwste besturingssysteem.

Samsung Galaxy Note 3

Officieel heeft de Zuid-Koreaanse fabrikant Samsung nog niet aangegeven de Samsung Galaxy Note 3 te voorzien van Android 5.0 Lollipop, maar mocht dat gebeuren, dan zal dat pas ergens begin volgend jaar zijn. Natuurlijk wil Samsung eerst z’n andere vlaggenschip phablet, de Galaxy Note 4, de update geven. Maar goed, tot het zo ver is, en de Note 3 Android 5.0 heeft, moeten we het doen met een voorproefje van de jongens en meiden van SamMobile, die Android 5.0 op de Note 3 hebben draaien (door de software te flashen).

Wanneer je bekend bent met zowel Android 5.0 en de TouchWiz-interface, van Samsung, dan zul je weinig verrassende dingen tegenkomen op de Samsung Galaxy Note 3. Opvallend is wel dat de groene kleur die Google gebruikt voor het besturingssysteem op sommige plekken de kenmerkende blauwe kleur van Samsung gekregen heeft. Verder wil SamMobile meegeven dat de software momenteel nogal onstabiel is en daardoor een waardeloze gebruikerservaring aanbiedt. Aangeraden wordt dan ook om te wachten tot de officiële update.

De Samsung Galaxy Note 3 is een phablet met een scherm van Ful HD Super AMOLED-display van 5,7 inch, met een resolutie van 1920 x 1080. Het apparaat is sinds oktober 2013 verkrijgbaar en draait standaard op Android 4.4 KitKat. Onder de motorkap vinden we een Qualcomm Snapdragon 800-processor met een kloksnelheid van 2,3 GHz. Het werkgeheugen bedraagt 3GB. Verder heeft het toestel 32GB of 64GB intern geheugen (afhankelijk van de modelkeuze) en alle verbindingen die je van een moderne phablet mag verwachten.

 • Delen:
Samsung Galaxy Note 3
Android Lollipop (5.0)

Reacties

 1. simone
  03 februari, 2015 om 0:33

  Is de update er al? Heb mijn telefoon zojuist geüpdatet, maar nog steeds Kitkat 4.4 helaas..

 2. simone
  03 februari, 2015 om 0:34

  Is de update er al? Heb mijne zojuist geüpdatet maar is nog steeds Kitkat 4.4 helaas..

  • Wesley Akkerman
   03 februari, 2015 om 9:18

   Nee, de update is er helaas nog niet voor Samsung-toestellen. Maar we verwachten hem wel één dezer dagen.

 3. Jeannette
  10 mei, 2015 om 3:50

  Helaas 10 mei. En nog geen update voor mijn samsung note 3. Unbranded?

 4. Rem
  19 juni, 2015 om 13:42

  Update is binnen:)

 5. Rem
  19 juni, 2015 om 13:42

  Update is binnen eindelijk :)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.