Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Aantal tablet- en pc-eigenaars gelijk in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op15 december 2014, 9:42 CategorieOnderzoek

Het aantal Nederlandse tablet-eigenaren van dertien jaar en ouder is net zo groot als het aantal Nederlandse pc-eigenaren, eind 2014. Dat blijkt uit onderzoek van marktonderzoekinstituut GfK.

Tablet-gebruikers in Nederland

Uit onderzoek van GfK blijkt dat er momenteel evenveel tablet-eigenaren als pc-eigenaren rondlopen in Nederland. Het onderzoek ‘GfK Trends in Digitale Media’ is uitgevoerd door GfK in samenwerking met KVB-SMB, PMA, RAB en SPOT. De steekproef  bestaat uit 1007 Nederlanders van 13 jaar of ouder die gebruik maken van internet en is representatief voor 13.070.000 internetters. Dit onderzoek wordt twee keer per jaar uitgevoerd en gaat in op het gebruik van mobiele devices in het algemeen, en specifiek voor het gebruik van media.

Het gaat om 61 procent van de Nederlanders. Het aantal Nederlanders met een vaste computer daalt van 8.3 miljoen (65%) in december 2013 naar 7.9 miljoen (61%) in december 2014. Dit, terwijl het aantal Nederlanders in het bezit van een tablet met acht procent groeit naar 7.9 miljoen (61%). Natuurlijk is het niet zo dat mensen hun vaste pc inruilen voor een handig apparaat zoals een tablet, aangezien de laptop- en en smartphone-markt net zo veel profiteren van de daling van het aantal vaste pc’s (als je dat al zo mag stellen).

In 2013 groeide het aantal tabletbezitters in een jaar tijd nog met zo’n negentien procent, eind 2014 zien we een groei van acht procent ten opzichte van eind 2013. Inmiddels is de tabletmarkt zich dus aan het stabiliseren. Onder ouderen (65+)  neemt het tabletbezit nog wel toe, van 43 procent eind 2013 naar 56 procent eind 2014. Wat betreft de wijze waarop men de tablet gebruikt zien we weinig veranderingen ten opzichte van eind vorig jaar. Het aantal laptopbezitters is met ruim 10 miljoen (77%) nog wel steeds groter dan het aantal tabletbezitters.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.