Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Aanwijzingen voor komst Asus Transformer Book T100 Chi gespot

Geschreven door
Geplaatst op16 december 2014, 14:27 CategorieWindows

CES 2015 staat voor de deur en dat betekent dat we de komende tijd weer een hoop aanwijzingen en geruchten op het gebied van tablets kunnen verwachten. Met nieuws over Asus is het de laatste tijd wat stil geweest maar daar komt vandaag verandering in. Er zijn namelijk aanwijzingen voor de komst van de Asus Transformer Book T100 Chi opgedoken.

De Asus Transformer Book T100 is inmiddels een aantal maanden in Nederland te koop en lijkt één van de meest populaire 10.1-inch hybride Windows 8-tablets te zijn. Dat is gezien de prijs van 349 euro en een gratis jaarabonnement op Office 365 Personal eigenlijk ook geen grote verrassing. Maar, als je wat meer kracht wilt dan moet je al snel verder zoeken, en mogelijk is de nog onaangekondigde Transformer Book T100 Chi dan een optie.

De collega’s van het Italiaanse Notebookitalia hebben de eerste aanwijzingen voor de komst van dit model gespot in documenten van de WiFi Alliance. De belangrijkste vernieuwing is dat deze hybride draait op een Intel Core M-processor uit de Broadwell-familie. Deze chip vereist geen actieve koeling en is krachtiger dan de Bay Trail-chip in de huidige versie. Daarbij kunnen we uit de documenten opmaken dat de Chi-versie beschikt over WiFi 802.11n dual-band, Bluetooth en optioneel 3G. Het geheel draait op Windows 8.1-software en wordt wederom voorzien van een toetsenbord dock. De tablet weegt slechts 55 gram en is maar 6,8 millimeter dik.

Asus-T300-chi

We gaan er vanuit dat Asus hetzelfde ontwerp als de in juni aangekondigde Transformer Book T300 Chi aanhoudt, een apparaat waarover we sindsdien niks meer gehoord hebben. Overigens valt uit de documenten van de WiFi Alliance ook op te maken dat Asus aan een Transformer Book T90 werkt, mogelijk een nog kleiner model in de hybride Windows 8-familie. De kans is groot dat we tijdens CES 2015, een beurs die begin januari van start gaat in Las Vegas, meer te horen krijgen van de Taiwanese fabrikant.

  • Delen:
ASUS Transformer Book T100 (T100TA)
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.