‘Android 5.1 komt begin 2015 en brengt stille modus terug’

18 december 2014 1 Minuut 1 Reacties
Android 5-0-lollipop

Volgens de laatste geruchten komt Google begin 2015 met Android 5.1 Lollipop, een versie die de stille modus terug moet brengen.

Volgens de bronnen van Androidpit kunnen we in het eerste kwartaal van volgend jaar de eerstvolgende grote update voor Android verwachten. Android 5.1 zou dan op de planning staan en een aantal belangrijke vernieuwingen met zich meebrengen. De website heeft een changelog in handen gekregen waaruit we op kunnen maken dat deze versie onder meer de stille modus terug brengt naar tablets en smartphones. Deze modus ontbreekt in de huidige versie van Lollipop en dat heeft al voor aardig wat kritiek gezorgd.

Android 5.1 Lollipop brengt, als we de gelekte changelog mogen geloven, naast de stille modus ook algemene verbeteringen in de stabiliteit van het besturingssysteem en het geheugenbeheer. Daarnaast moet het batterijmanagement verbeterd worden, is er een oplossing voor apps die spontaan afsluiten, wordt het energieverbruik met WiFi geactiveerd verminderd, wordt de spraakfunctie van Google Now voorzien van een update en verdwijnen de notificatieproblemen die gebruikers in de huidige versie soms tegenkomen. Ook qua uiterlijk zou Google veranderingen doorvoeren, met name in het kleurpalet van Lollipop.

De verwachting is dat Android 5.1 Lollipop ergens in het eerste kwartaal van 2015 door Google uitgerold wordt, vanzelfsprekend eerst naar de Nexus-apparaten van het bedrijf zelf. In dat kwartaal zien we waarschijnlijk ook een groot aantal Android 5.0 Lollipop-updates voor toestellen van andere fabrikanten verschijnen. Benieuwd of jouw tablet een update mag verwachten? Lees dan verder in ons Android 5.0 Lollipop update-overzicht.

Reacties (1)