Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple geeft geld iOS-apps binnen 14 dagen terug

Geschreven door
Geplaatst op30 december 2014, 20:18 CategorieApple

Mocht je een iOS-app aangeschaft hebben en er spijt van hebben dan kun je sinds kort binnen 14 dagen je geld terugkrijgen van Apple. Dit blijkt uit de nieuwe algemene voorwaarden van het bedrijf uit Cupertino.

De Duitse website iFun ontdekte de verandering in de voorwaarden voor Europese landen. Hierin wordt aangegeven dat het ‘herroepingsrecht’ voortaan 14 dagen bedraagt. Dit houdt in dat gekochte apps binnen deze periode zonder opgaaf van reden kunnen worden terugbetaald door Apple. Dit betekent dus ook dat bijvoorbeeld een 5 euro kostende game die je twee weken gespeeld hebt, en wellicht uitgespeeld hebt, volledig terugbetaald wordt. Apple beoordeelt deze aanvragen niet meer individueel en dus wordt het geld terug gegarandeerd.

Vanzelfsprekend houdt het wel in dat apps waarvoor je geld terug wilt ontvangen niet meer gebruikt kunnen worden. Apple verwijdert de app uit je account, inclusief in app-aankopen die je mogelijk al gedaan hebt. Ook wordt voor de 14 dagen gekeken naar het moment van het ontvangen van het aankoopbewijs van de app.

Je kunt het geld dat je voor een app betaald hebt binnen 14 dagen terugkrijgen door gebruik te maken van de ‘meld een probleem’-optie die je in de App Store, in iTunes, in de Mac Store en in de iBooks Store vindt. Mocht dat geen optie zijn kun je Apple ook een fysieke brief schrijven maar dat zal voor velen niet aantrekkelijk klinken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.