Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple geeft iOS 8.1.2 vrij

Geschreven door
Geplaatst op9 december 2014, 21:18 CategorieiPad

Apple heeft vandaag een nieuwe firmware-update vrijgegeven voor iOS 8, namelijk iOS 8.1.2. Zoals je ziet gaat het om een kleine update. En deze update is voornamelijk bedoeld voor bug fixes en prestatieverbetering en één specifiek onderdeel.

iOS 8.1.2

Het wordt omschreven als de meest kapotte versie van het iOS-platform tot nu toe: iOS 8. Bijna iedereen met een iPhone of iPad (vooral dan de oudere modellen, maar de nieuwe modellen worden ook niet gespaard) heeft wel wat te klagen. Zo lopen de oudere iPhones en iPads niet zo snel als beloofd, hebben we heel wat problemen met de Wi-Fi voorbij zien komen en noem maar op. Nee, Apple deed dat in het verleden toch beter. Waarom het dit keer zo slecht gaat, is eigenlijk onduidelijk. Maar niet onbegrijpelijk, met al die verschillende apparaten.

Nog niet zo lang geleden zagen we iOS 8.1.1 voorbijkomen, die op zijn beurt enkele bugs weghaalde en voor prestatieverbeteringen zorgde. De update was niet heel erg groot en dat is met name te zien aan het updatenummer. Ook nu is dat het geval met iOS 8.1.2: wederom brengt het bedrijf uit Cupertino een kleine update uit die met name kleine dingen aanpakt en voor verbeteringen moet gaan zorgen. Tot zover de standaard meldingen; deze update moet ook het probleem met de verdwenen ringtones oplossen, aldus Apple.

Sommige gebruikers merkten namelijk ineens op dat hun gekochte ringtones waren verdwenen van hun apparaat. Dat is natuurlijk van de zotte, maar gelukkig was Apple op de hoogte en heeft het bedrijf een site in de lucht gegooid die dat probleem aanpakt. Wanneer je de update downloadt en daarna naar de website itunes.com/restore-tones gaat, zul je zien hoe je die gekochte items terug kunt halen. Waarschijnlijk brengt Apple binnenkort nog een update uit, maar dan zal dat ongetwijfeld eentje zijn die groter is en iOS 8.1.2 naar iOS 8.2 brengt.

 • Delen:

Reacties

 1. Michelle C.D.
  19 december, 2014 om 2:53

  Na de update 8.1.2 werkt Facebook niet meer correct op mijn Apple Ipad. . Kan niet meer op mijn startpagina automatisch mijn fanpagina openen. Wel via de pagina app van FB, maar daar kan ik geen berichten en/of foto’s meer plaatsen.
  Heb ook gekochte apps weer opnieuw moeten downloaden.
  M.vr.gr.

 2. Maupstar
  22 december, 2014 om 22:23

  Na de update 8.1.2 dacht ik wat is mijn WiFi traag en heb ook slecht wifi berijk tot dat ik na 2 weken in mijn databundel van Mijn provider een sms kreeg dat er al 2 gig door is gejaagd… Wel vreemd want ben al meer dan 2 weken alleen maar thuis op het WiFi netwerk? WiFi werkt dus niet meer :S

 3. Mientje
  22 december, 2014 om 23:05

  Sinds de updat naar 8.1.2 is me WiFi traag de spelletjes zijn niet te spelen het haapert .
  En ik heb het niet alleen in mijn fam en vrienden kring hebben ze deze klachten ook.
  Wie heeft er tips of hieraan iets te doen is, voor ons allemaal.

  Gr. Mientje

 4. bart
  06 januari, 2015 om 9:59

  sinds update 8..1.2 kan ik geen uitgaande gesprekken meer voeren. De nummer worden niet herkend… iemand tips?

 5. Joey
  10 januari, 2015 om 0:50

  Heb gisteren een update gedaan van ios7 naar 8.1.2 en heb er nu al spijt van!
  Had verwacht dat na de problemen met de update naar ios8 en de daaropvolgende updates deze door apple wel opgelost zouden zijn, maar dat is dus niet het geval.
  Ik heb wel goede wifi ontvangst maar slechte tot geen internet. Ik baal hiervan, maar ik zal niet de enige zijn. Doen ze er zo weinig aan omdat de buit toch al binnen is bij apple of is dit de manier om mensen aan te zetten tot een nieuwere Ipad. Begin het een beetje zat te worden.

  • Bert
   13 januari, 2015 om 23:14

   Beetje dom om na zoveel commotie toch iOS 8 te installeren.
   Wou dat ik 7 kon bemachtigen.

   • Joey
    14 januari, 2015 om 21:14

    Ja zeker dom, normaal kijk ik altijd eerst op internet wat de reakties zijn op een nieuw IOS. Beetje impulsief gehandeld, dom!

 6. Gerard
  15 januari, 2015 om 7:40

  Na update 8.1.2 heb ik ineens geen geheugen meer over. Bij 8.1 had ik ruim 4 gb over. Nu ineens 101MB. Beetje vreemd dat na de update mijn opslag 4gb is gestegen. Ik heb namelijk niks meer gedownload en in mijn beheer zie ik dat wat ik aan apps verbruik maar 3,7gB is.

  Wou dat ik het dus niet had geupdate want hiervoor werkte ook alles prima :(

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.