Apple geeft iOS 8.1.2 vrij

09 december 2014 1 Minuut 8 Reacties

Apple heeft vandaag een nieuwe firmware-update vrijgegeven voor iOS 8, namelijk iOS 8.1.2. Zoals je ziet gaat het om een kleine update. En deze update is voornamelijk bedoeld voor bug fixes en prestatieverbetering en één specifiek onderdeel.

iOS 8.1.2

Het wordt omschreven als de meest kapotte versie van het iOS-platform tot nu toe: iOS 8. Bijna iedereen met een iPhone of iPad (vooral dan de oudere modellen, maar de nieuwe modellen worden ook niet gespaard) heeft wel wat te klagen. Zo lopen de oudere iPhones en iPads niet zo snel als beloofd, hebben we heel wat problemen met de Wi-Fi voorbij zien komen en noem maar op. Nee, Apple deed dat in het verleden toch beter. Waarom het dit keer zo slecht gaat, is eigenlijk onduidelijk. Maar niet onbegrijpelijk, met al die verschillende apparaten.

Nog niet zo lang geleden zagen we iOS 8.1.1 voorbijkomen, die op zijn beurt enkele bugs weghaalde en voor prestatieverbeteringen zorgde. De update was niet heel erg groot en dat is met name te zien aan het updatenummer. Ook nu is dat het geval met iOS 8.1.2: wederom brengt het bedrijf uit Cupertino een kleine update uit die met name kleine dingen aanpakt en voor verbeteringen moet gaan zorgen. Tot zover de standaard meldingen; deze update moet ook het probleem met de verdwenen ringtones oplossen, aldus Apple.

Sommige gebruikers merkten namelijk ineens op dat hun gekochte ringtones waren verdwenen van hun apparaat. Dat is natuurlijk van de zotte, maar gelukkig was Apple op de hoogte en heeft het bedrijf een site in de lucht gegooid die dat probleem aanpakt. Wanneer je de update downloadt en daarna naar de website itunes.com/restore-tones gaat, zul je zien hoe je die gekochte items terug kunt halen. Waarschijnlijk brengt Apple binnenkort nog een update uit, maar dan zal dat ongetwijfeld eentje zijn die groter is en iOS 8.1.2 naar iOS 8.2 brengt.

Reacties (8)