Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple Pay begin 2015 naar Europa

Geschreven door
Geplaatst op29 december 2014, 10:29 CategorieiPhone

Op dit moment onderhandelen de grote Britse banken met Apple, over de voorwaarden voor het gebruik van Apple Pay. Er zijn privacyzorgen, maar waarom is onduidelijk. Apple heeft nadrukkelijk gemeld dat het bedrijf géén persoonlijke data zal opslaan.

Apple Pay

Hoewel Apple niet de eerste tech-gigant is die het uitprobeert, is het wel de eerste die er succes mee boekt: betalen met je smartphone of phablet. Onder andere Google en PayPal gingen Apple al voor, maar geen van die bedrijven behaalde het succes van Apple Pay. Maar er ligt een drempel op de weg van het succes van de dienst. Uit gesprekken met de grote Britse banken blijkt dat de topmannen daar privacyzorgen hebben met betrekking tot het gebruik van Apple Pay. Terwijl Apple nadrukkelijk meldt geen persoonlijke informatie op te slaan.

De Britse banken hebben nu het plan Apple Pay in de eerste helft van 2015 te introduceren in Europa, maar onduidelijk is nu dus hoe lang het nog gaat duren. De banken denken dat Apple het koopgedrag gaat monitoren en andere persoonlijke gegevens gaat opslaan, terwijl Tim Cook, directeur van Apple, bij het presenteren van de betaaldienst heeft gezegd geen persoonlijke info op te willen slaan. Het staat zelfs op de Engelstalige support-pagina’s van Apple dat het bedrijf geen informatie opslaat en de transactie alleen voor jou, de winkelier en de bank bedoeld is.

Dus over welke persoonlijke informatie hebben de banken het? Dat is helaas niet bekendgemaakt. Waarschijnlijk vrezen de banken een tech-gigant als Apple met een dergelijke dienst: het geeft het bedrijf straks de kracht om de bankenwereld op z’n kop te zetten. Tenminste, dat is wat bronnen dichtbij de situatie melden. Tegelijkertijd wil ook geen bank Apple Pay mislopen, aangezien Noord-Amerika heeft laten zien hoe gemakkelijk het is om met je phablet te betalen en hoeveel geld er mee gemoeid gaat – dit lijkt dus meer een probleem bij de banken.

Lees ook ons achtergrondartikel over Apple Pay: wat is het en hoe werkt het?

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.