Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos 80 Cesium met Windows 8.1 te koop in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op16 december 2014, 13:24 CategorieWindows

In september werd de tablet al aangekondigd maar sinds begin deze maand kun je er pas voor naar de winkel; de Archos 80 Cesium. Dit model is de eerste Windows-tablet van de Franse fabrikant en beschikt over een aantrekkelijk prijskaartje.

De laatste tijd zien we heel wat kleine Windows 8-tablets verschijnen, onder meer van Asus, Acer en Dell. Deze tablets variëren in prijs van 149 euro tot 249 euro. Archos probeer onderaan dit segment mee te doen met de introductie van de Archos 80 Cesium. De tablet is te koop voor iets minder dan 150 euro en in Duitsland wordt de tablet zelfs al voor 120 euro aangeboden.

Archos-80-Cesium-3

De Archos 80 Cesium beschikt over een 8-inch ips lcd-display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en draait op een Intel Atom Z3735G-processor met een kloksnelheid van 1.2GHz. Onder de motorkap zien we verder 1GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uitgebreid kan worden. Verder is de tablet voorzien van een 2 megapixel camera aan de achterzijde, een 0,3 megapixel webcam aan de voorzijde, een microUSB-poort en een HDMI-uitgang voor koppeling met een extern display.

Archos-80-Cesium

Wellicht het meest interessante van het verhaal is dat de tablet geleverd wordt met een gratis jaarabonnement op Office 365 Personal. Hiervoor betaal je normaal gesproken namelijk al 80 euro. Het is geen tablet met indrukwekkende specificaties of features maar voor minder dan 150 euro krijg je een prima digitale assistent voor de simpele apps, Office, surfen op het internet en het checken van je mail.

Je kunt de Archos 80 Cesium reeds kopen bij onder meer Centralpoint en MaxICT.

  • Delen:
Archos 80 Cesium
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.