Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

AZ Screen Recorder is een fraaie opneem-app

Geschreven door
Geplaatst op3 december 2014, 19:39 CategorieAndroid

Met de app AZ Screen Recorder kun je met een druk op de knop opnemen wat er op dat moment op het scherm van je tablet of phablet gebeurt. De app is gratis te downloaden, voegt geen watermark toe aan de video en bevat een aantal fraaie opties.

AZ Screen Recorder

Eén van de leukste nieuwe features van Android 5.0, is ongetwijfeld de mogelijkheid dat apps nu direct toestemming hebben om, wanneer jij dat wil, te filmen wat er op het scherm gebeurt. In Android 4.4 KitKat was dat ook al mogelijk, maar toen moest je nog het Android-apparaat aan een pc koppelen om de wereld te laten zien hoe goed je in Turbo Dismount bent. In Lollipop kan het eindelijk zonder kabel en direct op je apparaat en we zien langzaam steeds meer apps verschijnen die deze functie aanbiedt.

AZ Screen Recorder is daar dus eentje van. Wanneer je de app opstart, dan verschijnt er een zwevend bedieningspaneel (zie plaatje hierboven) in beeld. Die kun je overal naartoe slepen waar je wil. Met het paneel kun je een opname starten en stoppen, de instellingen aanpassen en de app weer afsluiten. Binnen de instellingen kun je laten zien waar en wanneer je het scherm aanraakt, kun je de resolutie en de bitrate instellen en kun je ervoor kiezen het geluid op te nemen via de mic (normaliter neemt de app geen geluid op). Heel fraai allemaal.

Verder heb je snel toegang tot een knop waarmee je de opname kunt pauzeren bijvoorbeeld, maar die verschijnt dan ook in beeld tijdens je opgenomen stuk. Mocht je zo’n klein rood puntje niet erg vinden, dan is het een handige functie. Wanneer je klaar bent met de opname, kun je de video direct vanuit de app delen op de sociale media. De app is nu gratis en mogelijk zien we later dat de ontwikkelaar verschillende betaalde functies gaat toevoegen, zoals het trimmen van clips of alleen een specifiek gedeelte van het scherm opnemen.

  • AZ Screen Recorder
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.