Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Baldur’s Gate 2 nu ook verkrijgbaar op Android

Geschreven door
Geplaatst op17 december 2014, 9:41 CategorieAndroid

Hij is al ruim een jaar voor iOS verkrijgbaar en nu ook eindelijk voor Android: de geliefde rpg Baldur’s Gate, van ontwikkelaar BioWare. De port is wederom gedaan door Beamdog, die ook al eerder de eerste Baldur’s Gate naar mobile devices bracht.

Baldur’s Gate 2: Enhanced Edition

Spelontwikkelaar Beamdog heeft in het verleden al laten zien een capabele developer te zijn, met de ports van de games Baldur’s Gate en het zij-avontuur Icewind Dale. Nu laat de ontwikkelaar wederom zien wat het in huis heeft. Ook hier gaat het niet om een originele productie, maar om het spel Baldur’s Gate, dat alweer in 2000 voor het eerst uitkwam en is ontwikkeld door BioWare. Baldur’s Gate 2: Enhanced Edition kost je eenmalig een tientje en je kunt ervoor kiezen je te wagen aan in-app-aankopen, die de balans niet verstoren.

Voor dat bedrag krijg je niet alleen het complete spel, maar krijg je ook de later verschenen expansion packs. Hoewel je deze game ook op je smartphone zou kunnen spelen, raden we je toch aan het echt op een tablet uit te proberen. De interface leent zich er veel beter voor en je hebt bovendien ook echt veel meer overzicht op het speelveld. Met alleen het hoofdspel ben je al vijftig uur bezig en dan heb je dus nog die extra expansions. De gevechten in het spel zijn in real-time, maar je kunt ten alle tijden pauzeren en je strategie bepalen.

Wanneer je de eerste Baldur’s Gate gespeeld hebt en je (wellicht weer) dit tweede deel opstart, dan zul je merken dat het verhaal direct verder gaat waar het eerste deel ophield. De kern van de game is nog altijd hetzelfde gebleven: alle regels, omgevingen en zelfs enkele mechanics zijn direct overgenomen uit Dungeons and Dragons, aan hardcore spel dat zich niet leent voor vlotte potjes. Desondanks wordt de Baldur’s Gate-serie gezien als één van de beste rpg-spellen aller tijde. Mocht je dus van rpg’s houden, dan kun je dit spel eens uitproberen.

  • Baldur's Gate 2: Enhanced Edition
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.