Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Benchmark zet beste Android-gaming-apparaten op een rij

Geschreven door
Geplaatst op11 december 2014, 21:57 CategorieAndroid

Wanneer je de lijst met Android-apparaten waar je het beste op kunt gamen bekijkt, dan zul je waarschijnlijk niet verbaasd zijn. De nummer één positie zie je zelfs van mijlenver aankomen. Maar het is toch goed om te weten welke je moet hebben voor je gamebehoeften.

De beste Android-game-apparaten

Wanneer je nog vlak voor de feestdagen op zoek bent naar de beste Android-gaming-apparaten, dan ben je wellicht blij dat je er een benchmark bestaat die je van genoeg informatie voorziet om je keuze op te baseren. Wanneer je al een tijdje het game-nieuws rondom Android in de gaten houdt, dan ken je de Nvidia Shield-tablet misschien. Dat is één van de meest krachtige tablets van dit moment, die ook nog eens toffe game features te bieden heeft. Dat we met deze tablet openen, zegt wellicht al genoeg over de nummer één op de lijst.

3D-Mark

Verrassing: dat is namelijk de Nvidia Shield. Met z’n Tegra K1-chip en een quad-core-processor geklokt op 2.2 GHz ben je verzekerd van stevige hardware waar je lekker op kunt gamen. En met de onlangs aangekondigde GRID-gamedienst, hoef je ook niet om games verlegen te zitten. Nvidia omschrijft GRID als een soort Netflix voor videogames, maar dan alleen beschikbaar voor de Shield-tablet. oor een vast bedrag per maand kun je straks een hoop spellen spelen, die je normaal gesproken op gameconsole of pc speelt.

Mocht je interesse hebben in de GRID-dienst: tot en met juni 2015 kun je de dienst gratis uitproberen. Op de nummer twee zien we de Xiaomi Mi Pad staan, die vergelijkbare specificaties als de Shield-tablet heeft, en op een stevige derde plek staat de Google Nexus 9. Hoewel die qua hardware nét even wat beter is op sommige punten, blijkt toch dat de Nvidia Shield-tablet de ongeslagen koning is als het om prestaties gaat. De Google Nexus 6, Samsung Galaxy Note Edge en Samsung Galaxy Note 4 staan eveneens vermeld in de top tien.

  • Delen:
Nvidia Shield Tablet
Android KitKat (4.4)
Google Nexus 9
Android Lollipop (5.0)
Google Nexus 6
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.