Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Bluetooth 4.2 is sneller en veiliger

Geschreven door
Geplaatst op4 december 2014, 10:27 CategorieHardware

De Bluetooth Special Interest Group heeft deze week de volgende versie van de draadloze standaard aangekondigd. De nieuwste versie, versie 4.2, moet een snellere overdracht van data mogelijk maken en biedt ook betere beveiliging van gegevens.

Met Bluetooth 4.2 wordt het moeilijker om een persoon of apparaat via Bluetooth-tracking te volgen. Zo wordt het bijvoorbeeld door een wisselend mac-adres onmogelijk om een apparaat met Bluetooth 4.2 in een winkel te volgen zonder dat hier expliciet toestemming voor gegeven is.

Daarbij is Bluetooth 4.2 sneller dan de huidige versie. Volgens de BSIG moet dataoverdracht 2,5 maal sneller plaatsvinden dan bij versie 4.1. Ook gaat dat batterijduur van apparaten met de nieuwste versie erop vooruit omdat het apparaat, de tablet of smartphone, minder vaak wakker gemaakt moet worden voor een verbinding.

Interessant is dat Bluetooth 4.2 de mogelijkheid biedt om een apparaat direct met het internet te verbinden, zonder tussenkomst van een WiFi-verbinding. Dankzij Bluetooth 4.2 en een router of access-point kan het apparaat direct met het internet gekoppeld worden, wat handig is voor met name verschillende huishoudelijke apparaten.

De verwachting is dat de Bluetooth 4.2-standaard vanaf begin volgend jaar in de eerste producten, waaronder tablets en smartphones, verwerkt wordt. Huidige Bluetooth-apparaten kunnen dankzij een software-update sommige nieuwe features krijgen maar voor de verhoogde snelheid is een hardware-upgrade noodzakelijk.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.