Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Bol.com en Kobo lanceren leesapp voor tablets

Geschreven door
Geplaatst op16 december 2014, 16:11 CategorieAndroid

Afgelopen september lieten Bol.com en Kobo weten intensief samen te gaan werken op het gebied van e-books en e-readers. Beide partijen willen van elkaars kracht gebruikmaken en zo de Nederlandse consument voorzien van hardware en content. Vandaag laten de bedrijven weten een gezamenlijke leesapp voor tablets en smartphones ontwikkeld te hebben.

De nieuwe app maakt het volgens Bol.com en Kobo mogelijk om nog makkelijker te lezen, op welk apparaat dan ook. De app is ontwikkeld als antwoord op het toenemende gebruik van tablets en smartphones waarbij de verschillende leesvormen worden gecombineerd. De e-reader is het meest favoriete apparaat onder digitaal lezers, maar ook een tablet en smartphone worden steeds vaker gebruikt voor lezen onderweg. Zo geeft 43% van de tabletbezitters volgens beide bedrijven aan de tablet ook als leesapparaat te gebruiken en voor 66% van de boekliefhebbers geldt dat ze het papieren boek afwisselen met digitaal lezen via e-reader, tablet of smartphone.

Wij verwachten dat de markt digitaal lezen in Nederland en België de komende jaren nog sterk zal groeien en in 2018 50% van de verkochte fictieboeken een ebook is. Dankzij het toevoegen van aanbod en het onder de aandacht brengen van de gemakken van digitaal lezen, wordt het lezen via e-reader, tablet en smartphone steeds populairder. Door onder meer de nieuwe app, en branche-initiatieven zoals LeesID wordt digitaal lezen nog makkelijker en daarmee toegankelijker gemaakt.

De nieuwe leesapp is beschikbaar voor iOS en Android en vervangt de bestaande leesapp van bol.com. De leesfeatures van het Kobo leessysteem zijn toegevoegd aan de nieuwe bol.com app. Zo geeft de app statistieken over je leesgedrag, waaronder leessnelheid en de verwachte tijd die nodig is om het ebook uit te lezen. Een ‘share-functie’ maakt het mogelijk om via social media passages uit het boek te delen met vrienden. Via de Android app ebooks kopen kan via iDeal, PayPal of credit card.

  • Bol.com leesapp
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.