Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Chrome Bèta voorzien van grotere adresbalk en meer

Geschreven door
Geplaatst op5 december 2014, 14:52 CategorieAndroid

Google heeft de Chrome Bèta-app voorzien van een aantal nieuwe en verbeterde functies, waaronder een grotere adresbalk en meer. Wil je deze en andere functies gebruiken, dan zul je in de instellingen en aantal vlaggen aan moeten zetten.

Chrome Bèta

Hoewel Google de Chrome Bèta-app niet vaak voorziet van een update, is dat deze week wel het geval. Mocht je hem al op je tablet hebben staan, omdat je een early adopter bent, dan zul je één dezer dagen de update ontvangen of nu al ontvangen hebben. Draai je al Lollipop op je tablet of phablet, dan valt direct op dat de adresbalk lekker breed is, net zo breed als het scherm. Maar het kan zijn dat je daarvoor even moet priegelen in je instellingen. Wil je de rest ook activeren, dan kun je flags aanzetten, binnen dezelfde instellingen.

Mocht je die brede adresbalk willen, dan zul je Chrome zo moeten instellen dat-ie, net als je onlangs gebruikte apps, je onlangs gebruikte tabs laat zien in het recente menu (rechter knopje naast de homeknop, onderaan). Wij zelf hebben die functie uitstaan, omdat het totaal niet overzichtelijk of handig is om zowel je tabs als je apps in één scherm te hebben staan. Mocht de functie ook uit hebben staan, dan zie je dus nog steeds een tab-knopje naast je adresbalk en is die adresbalk dus niet zo breed als het scherm van je phablet of tablet.

Wanneer je wat dieper in de app duikt en de vlaggetjes weet te vinden, dan vind je daar ook de opties om bijvoorbeeld automatisch wachtwoorden te genereren voor profielen en de verbeterde favorieten te gebruiken (een pagina die nu meer lijkt op de desktop-variant). Oplettende updaters is al opgevallen dat het buildnummer van deze update lager is, dan de versie die op de Nexus 9 staat; dus mocht je deze opties willen uitproberen, dan zul je eerst de oude Chrome-browser moeten deïnstalleren voordat je aan de slag kunt.

Je vindt de update hier.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.