Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Chrome helpt herinneren de Incognito-tabs te sluiten

Geschreven door
Geplaatst op8 december 2014, 10:45 CategorieAndroid

Google Chrome Bèta helpt je herinneren je verborgen Incognito-tabs te sluiten door een notificatie op je lockscreen te weergeven. Maar daarvoor heb je wel Android 5.0 Lollipop nodig en moet je de optie hebben aanstaan je tabs tussen je recente apps te hebben staan.

Google Chrome Bèta

We hebben allemaal wel eens de Incognito-tab gebruikt binnen Google Chrome, om bijvoorbeeld een cadeautje te kopen voor iemand die dat niet mag weten, iets te kopen voor jezelf waar je niet wil dat anderen van afweten of voor het bezoeken voor websites waar je even heengaat voor je… rustmoment, of iets dergelijks. Mocht je nou daarna direct verdergaan binnen een app die je nog op de achtergrond had draaien en vergeet je vervolgens compleet die Incognito-tab te sluiten, dan heeft de Bèta-versie van Google Chrome een handige feature voor je.

Wanneer je namelijk je tablet of phablet hebt ingesteld dat de tabs verschijnen in het scherm van je onlangs geopende apps, dan verschijnt er op je lockscreen de melding dat je nog een Incognito-tab hebt openstaan. Nu zul je misschien denken dat het vreemd is dat je geheime tab zo open en bloot op je lockscreen staat; bedenk dan voor jezelf dat de tab alleen moet verbergen welke sites je bezoekt en niet moet verbergen dat je de Incognito-tab aan het gebruiken bent. Zie het als een gemakkelijk geheugensteuntje.

Maar omdat veel Android-gebruikers op internet hebben aangegeven dat ze die recente apps-lijst onoverzichtelijk vinden wanneer hun recente tabs er ook nog tussen staan (net zoals je bijvoorbeeld in oudere Windows-versie tientallen tabs onderin had openstaan en niet meer kon zien wat nou wat was), zullen veel mensen deze feature over het hoofd zien of niet gebruiken. Of Google van plan is deze feature ook te implementeren in de gewone Chrome-versie, is nog niet bekend gemaakt. Ben je benieuwd? Download dan de update van Chrome Bèta.

  • Chrome Beta
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.