Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Chromecast-app krijgt spiegelfunctie en gastmodus

Geschreven door
Geplaatst op11 december 2014, 10:29 CategorieAndroid

Google heeft de Chromecast-app voorzien van een flinke update, waardoor je nu je beeld op je smartphone of tablet kunt spiegelen op je tv. Daarnaast krijgt de applicatie eindelijk het Lollipop-uiterlijk en de langverwachte gastmodus.

Google Chromecast

Google heeft eindelijk de Chromecast-app geüpdatet met de spiegelfunctie. Daarmee is het mogelijk om het beeld van je tablet of smartphone op je tv te weergeven. Maar daar zitten wel wat voorwaarden aan. Ze functie is nu nog in bèta en niet alle apparaten worden officieel ondersteund. Daarnaast is het zo dat je Android-tablet minstens op Android 4.4.2 moet draaien, wat soms nog niet eens het geval is, vanwege soft- en hardware die niet fijn samenspelen. Maar mocht dat allemaal geen probleem zijn, dan kun je het spiegelen uitproberen.

Je start met spiegelen door het menu aan de linkerkant tevoorschijn te toveren. Vervolgens druk je op Cast screen, kies je het apparaat uit waar je naartoe wil ‘casten’ en moet als het goed is alles werken. Mocht je een modern toestel hebben, dan kom je waarschijnlijk geen problemen tegen. Maar er zijn al mensen die problemen melden met oudere tablets, die wel draaien op de correcte versie van Android. Waarschijnlijk ligt het probleem dan bij de hardware, omdat die niet geoptimaliseerd is voor het casten – dan werkt het dus ook gewoon niet.

Mocht je nou nog iemand naast je hebben zitten met een modern apparaat die ook wat wil laten zien op je televisie, dan kun dat met de gastmodus. Dan hoef je dat gastapparaat niet aan je Wi-Fi-netwerk te koppelen voordat je gaat casten. Door middel van een pincode of geluid dat mensen niet horen, kun je de Chromecast koppelen aan het apparaat naar keuze. Maar ook hier is het zo dat wanneer de hardware niet geschikt is voor deze moderne bètafunctie, dat er mogelijk problemen op kunnen treden. Download het .apk-bestand hier.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.