Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Communicatie-app Wire is een moderne versie van Skype

Geschreven door
Geplaatst op3 december 2014, 15:08 CategorieAndroid

Met de communicatie-app Wire willen onder meer oud-Skype-medewerkers je laten chatten, bellen en het delen van media onder één dak. Daarnaast werken er mensen aan mee die voorheen werkten bij Nokia, Microsoft en Apple. Een interessante club, dus.

Wire

De makers van de communicatie-app Wire omschrijven hun product als ‘een modern communicatienetwerk’. De app belooft ‘simpele, maar prachtige’ conversaties te brengen naar je smartphone, tablet en computer en het heeft een interessante groep mensen achter zich staan om ervoor te zorgen dat we straks niet allemaal gaan denken dat dit de zoveelste berichten-app is waar we onze informatie aan afgeven. Er werken zo’n vijftig ‘veteranen’ mee aan de applicatie, afkomstig vanuit 23 verschillende landen en een handvol bedrijven.

Bedrijven als Nokia, Microsoft, Apple en Skype – daar komt het gros van de medewerkers vandaan. En het is interessant om te bekijken waar al die moderne designers en techneuten mee op de proppen komen. Maar de details zijn momenteel schaars. We weten in elk geval dat we berichten kunnen versturen, kunnen bellen en media kunnen delen met iedereen in een groep en dat Wire zich focust op een ‘elegant design en vertrouwde uitstraling’. Daarbij lette het bedrijf vooral op hoe moderne communicatie werkt en zou moeten werken.

Maar het blijft niet bij alleen die wollige woorden. Zo zegt Janus Friis, grondlegger van Kazaa en Skype, dat het nu alweer tien jaar geleden is dat Skype uitkwam en dat er sindsdien een hoop veranderd is. We zijn inmiddels gewend aan gratis diensten waarmee we berichten kunnen versturen of mee kunnen bellen en het is nu tijd voor ‘applicaties die net zo mooi als gebruiksvriendelijk zijn’. Verder blijft het akelig stil over hoe dat bedrijf dat wil bewerkstelligen en waar onder andere aan verdiend wordt. De app is nu uit voor Android en iOS.

  • Wire
  • Delen:

Reacties

  1. Nikki
    21 november, 2018 om 12:31

    hoe kan ik mijn contacten weergeven op naam en nietop telefoonnummer

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.