Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Cortana te zien in nieuwe preview build Windows 10

Geschreven door
Geplaatst op1 december 2014, 18:57 CategorieWindows

Microsoft is momenteel bezig om Cortana klaar te stomen voor de consument. Althans, daar lijkt het op als we naar de preview build kijken. In de nieuwste versie, een voor op de uiteindelijke consumentenpreview, is de applicatie al te zien in de startbalk. Ze komt steeds dichterbij.

Cortana

Microsoft werkt momenteel hard aan een Windows 10 previewversie, die mogelijk in januari beschikbaar komt voor consumenten (de zogenaamde Consumer Preview). Eén van die nieuwe functies van Windows 10 is Cortana. Cortana is een digitale assistent, die je het beste kunt vergelijken met Siri van Apple en Google Now. Cortana is tevens een personage uit de populaire schietspellenreeks Halo, die is ontwikkeld door ontwikkelaar Bungie. Het personage Cortana speelt een belangrijke rol in die games en straks dus ook in Windows 10.

Want wat moet Cortana gaan doen? Ze zorgt niet voor een meeslepend verhaal, zoals in de Hal0-spellen, maar zal ons gaan helpen met zoekopdrachten en ze zal daarmee de huidige zoekfunctie op je Windows-tablet of -pc vervangen. Ook kan ze je in de toekomst helpen met het inplannen van afspraken bijvoorbeeld, zoals je ook kunt doen met Siri en Google Now. Hoewel Cortana nu (eindelijk) te zien is in de startbalk van Windows 10, betekent dat niet dat previewers de dienst al kunnen gebruiken – dat kan mogelijk later pas.

Het is in elk geval goed om te zien dat Microsoft pogingen doet om zowel het mobiele platform en het thuisplatform te voorzien van soortgelijke functies, zodat je, wanneer je ook een Lumia-toestel hebt bijvoorbeeld, altijd weet waar je als gebruiker aan toe bent. Cortana is momenteel al te gebruiken op Windows-toestellen en ze zal ongeveer op dezelfde manier te gebruiken zijn als op Windows Phone. Microsoft heeft officieel nog niets gezegd over de release van Cortana, dus we moeten nog even afwachten of we haar in januari zien of niet.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.