Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Cortana in Windows 10 te zien in video

Geschreven door
Geplaatst op6 december 2014, 11:20 CategorieWindows

De digitale assistent Cortana is eindelijk (gedeeltelijk) te gebruiken in een preview build van Windows 10, zo zien we in de video na de klik. Ze kan je helpen met het maken van een telefoontje van Skype of bijvoorbeeld je agenda weergeven of iets nieuws inplannen.

Cortana op Windows 10

Dat Cortana eindelijk in meer talen te gebruiken is op Windows Phone is lang niet zo interessant als de digitale assistent in werking te zien op Windows 10, het nieuwe Windows van Microsoft dat we straks tegenkomen op tablets, smartphones en pc’s. De website WinBeta is flink aan de haal gegaan met de software en heeft daar een video van geplaatst. Wel met een vette disclaimer natuurlijk, aangezien het hier nog lang niet om de officiële versie gaat en dus nog niet alles naar behoren werkt. Zie het als een voorproefje van wat komen gaat.

Over Cortana wordt gezegd dat Microsoft haar volgend jaar in januari, tijdens een preview event voor consumenten, officieel gaan presenteren. Want feitelijk gezien heeft Microsoft Cortana nog niet aangekondigd voor het nieuwe Windows. Als we de bovenstaande video bekijken, dan valt op dat Cortana momenteel precies zo werkt als op Windows Phone: ze kan je helpen met je agenda-items, zoals je helpen herinneren aan afspraken of nieuwe invoeren, of mensen bellen via Skype (wat dan weer niet op Windows Phone kan).

Je kunt ook locaties opzoeken op kaarten, muziek aan- en uitzetten, apps lanceren en het weer bekijken. Maar je kunt haar nog geen persoonlijke vragen stellen, zoals wie ze is, omdat dit dus nog niet de final build betreft. Mocht je dat al in actie willen zien, dan moet je iemand opzoeken die een Windows Phone op zak heeft. Cortana is eigenlijk een personage uit de Hal0-franchise. Wat tof is om te weten is dat de stemactrice uit die serie nu dus met Microsoft samenwerkt aan deze digitale assistent, die in de toekomst alleen maar uitgebreid wordt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.