Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De Nanoport maakt van meerdere smartphones een tablet

Geschreven door
Geplaatst op5 december 2014, 16:08 CategorieAndroid

Heb je er ooit aan gedacht hoe cool het zou zijn wanneer je meerdere smartphones laat samenwerken alsof het een tablet is? De jongens en meiden bij het bedrijf Nano Magnetics in elk geval wel en presenteren een methode die dat voor elkaar krijgt.

Nanoport

Heb je ooit wel eens liggen dromen over een gadget die je kan helpen van meerdere smartphones één grote tablet te maken? Waar je met één apparaat heel snel en gemakkelijk data tussen een aantal smartphones tegelijk kunt uitwisselen? Het bedrijf Nano Magnetics heeft van die droom werkelijkheid gemaakt. Vorig jaar kondigde het bedrijf op de CES-beurs al die gadget aan, genaamd de Nanoport, die precies doet waar veel van ons al eens aan hebben gedacht. De Nanoport is simpel gezegd een soort frame waar je smartphones in klikt.

Wanneer je twee of drie smartphones in die frame klikt en aangeeft dat ze telefoons met elkaar moeten communiceren, dan wordt het beeld direct over die twee of drie smartphones gedeeld. Je klikt als het ware die gadget dus in de smartphones, legt hen naast elkaar en het zou direct moeten werken. Check anders de bovenstaande video maar even. Het bedrijf heeft inmiddels ook aangegeven dat er een developer kit aankomt en andere fabrikanten zelf ook hard- en software kunnen produceren voor de samengestelde tablet.

Maar er zijn nog wel wat vragen: welke smartphones worden er ondersteund; moeten die smartphones dezelfde grootte hebben; wat gebeurt er wanneer je verschillende soorten smartphones combineert; en, misschien nog wel belangrijker: wie gaat dit gebruiken? Want zelf zul je geen drie of vier smartphones kopen om een samengestelde tablet fabriceren en om nou met de telefoons van je vrienden steeds aan de haal te gaan, is ook niet optimaal. Waarschijnlijk zien we op CES 2015 meer van deze gadget – dat is begin 2015 al.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.