Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De Toshiba TT301 is een 24-inch tablet

Geschreven door
Geplaatst op8 december 2014, 19:38 CategorieAndroid

Toshiba werkt momenteel aan een tablet van maar liefst 24-inch, de Toshiba TT301, die vooral geschikt is voor de zakelijke markt. Een prijs of datum heeft de fabrikant nog niet vrijgegeven, maar het is wel bekend dat de tablet eerst uitkomt in Japan.

Toshiba TT301

Met de komst van de phablet zijn kleinere tablets zo goed als overbodig geworden. Een phablet heeft een scherm van 5,5 tot en met 6,99 inch, waardoor fabrikanten vaak geen tablets van ongeveer dat formaat meer willen maken, omdat er simpelweg geen vraag meer naar is. Mensen nemen genoeg met het scherm van de phablet en gebruiken hem op een manier zoals je dat ook zou doen een kleinere tablet. Dat betekent dat er ruimte is voor grote tablets en producenten springen maar al te graag in de gat. Zo ook Toshiba.

Toshiba-24-inch-tablet

Want fabrikant Toshiba heeft aangekondigd te werken aan een tablet met een scherm van maar liefst 24 inch. Een dergelijk formaat komt niet vaak voor op de consumentenmarkt. Daarom is de Toshiba TT301 ook bedoeld voor de zakelijke markt. Dankzij z’n gigantische formaat kun je de tablet aan de muur hangen voor informatie over een product bijvoorbeeld, waar mensen kunnen swipen en tappen om meer over dat product te weten te komen. Dat is slechts een voorbeeld, want je kunt hem ook tijdens vergaderingen gebruiken.

Dan de specificaties. Die zijn niet heel denderend. Onder de motorkap vinden we slechts een 1GHz dual-core-processor, anderhalve gigabyte aan werkgeheugen en 16GB aan intern geheugen. Ook zit er, verrassend genoeg, een afstandbediening bij, die je kunt gebruiken bij de tablet – zo lijkt het net een televisie. Verder is er een HDMI-port aanwezig en kun je er dus apparaten op aansluiten en krijgt de TT301 ondersteuning voor Miracast, waarmee het mogelijk is dat andere smart device met die techniek hun scherm kunnen spiegelen op de tablet.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.