Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Deze Android apps vragen om de meeste toestemmingen

Geschreven door
Geplaatst op30 december 2014, 22:40 CategorieAndroid

De website Vocativ heeft een lijst opgesteld waarin we kunnen zien welke Android-apps om de meeste toestemmingen vragen op onze tablets. De koploper vraagt om maar liefst 44 toestemmingen.

Android apps en toestemmingen

Dat sommige Android apps toestemmingen nodig hebben om te kunnen draaien op je tablet, is inmiddels geen vreemd gegeven meer. Wat vaak onduidelijk blijft, is wat die apps ermee moeten of waarom die toegang nodig is. De website Vocatic heeft nu een lijst opgesteld van applicaties die wel erg veel toestemmingen nodig hebben om te kunnen draaien. De koploper is AntiVirus Security (waarschijnlijk van AVG). Dat een app die draait om het beveiligen van je tablet veel toegang nodig heeft, is net zo verwonderlijk als storend, eigenlijk.

Hieronder vind je de complete lijst.

apps-toestemming

In een tijd waarin mensen boos reageren op een applicatie als Facebook Messenger, omdat die app de microfoon zou gebruiken om gesprekken af te luisteren (wat later niet bleek te kloppen), en een app als Path wordt beboet voor het ongevraagd verzamelen van gegevens, vraag je je af waarom we ondertussen het toch toestaan applicaties op onze apparaten te hebben staan die ogenschijnlijk om toestemmingen vragen die ze helemaal niet nodig lijken te hebben. Maar daar lijken we ons dan weer geen zorgen over te maken.

De reden waarvoor veel applicaties om toestemmingen vragen die ze in eerste instantie helemaal niet nodig lijken te hebben, kan te maken hebben met het feit dat veel van je persoonlijke data (vaak) doorverkocht wordt aan adverteerders. Soms kan het ook zijn dat ontwikkelaars een standaard ontwikkelbasis gebruiken, waar ze zelf niet in de hand hebben om welke toestemmingen er wel en niet gevraagd worden – zo’n basis wordt dan uitgebracht door een bedrijf dat ook weer geld verdiend aan data, maar maakt het ontwikkelwerk wel iets gemakkelijker.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.